Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Годишнина

Тази вечер Националният военноисторически музей отваря врати за посетители до 23 часа

| обновено на 04.07.18 в 16:23
Денят продължава до 23 часа...
Снимка: militarymuseum.bg
Днес Националният военноисторически музей отбелязва своята 102-ра годишнина. По повод празника работното време е променено - от 17.00  до 23.00 часа, а екипът е подготвил разнообразна програма за своите посетители. Именно заради тях е и тази нощ на отворените врати, в която ще има и много музика, но и възможност да се видят интересни експонати, които в останалите дни от годината са недостъпни.

Специалната изложба е озаглавена "Балкански пейзажи". Тя е подредена в галерия "Средец" на Министерството на културата и може да бъде разгледана до 13 юли.

В експозицията са включени 35 платна на едни от най-изявените наши художници, сред които Борис Денев, Никола Танев, Владимир Димитров - Майстора, Константин Щъркелов.

Самият военноисторически музей също е със свободен достъп за всички изкушени от историята. Там тази вечер столичани и гости на София ще могат да разгледат както постоянната хронологична експозиция, така и временните изложби и най-вече колекционните зали, които не винаги при отворени врати са достъпни за посетителите.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна