Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нов пътеводител разкрива тайни кътчета в Родопите за 7 дни

5
Снимка: Иван Иванов

Вече сме в сезона на летните отпуски и мислим накъде да поемем, за да релаксираме. Една от най-подходящите дестинации, за да избягаме от шума на големия град, заема голяма част от територията на България, над 13% - Родопите.

Новият пътеводител от Ели Иванова - създател на блога за пътешествия “Друми в думи”, може да ни бъде много полезен в това пътуване. Той включва 44 туристически обекта, които си заслужава да бъдат посетени от всеки поне веднъж в живота.

7 дни в Родопите

Пътуването на Ели и нейния съпруг Иван започва от Ивайловград, като за 7 дни стигат до гр. Гоце Делчев. Двамата посещават всички интересни забележителности, основно по главните пътища в Родопите. Дори им дават наименование, което се споменава на страниците на книгата.

За да се почувствате като истински пътешественици, не е необходимо да пътувате до далечни земи. Достатъчно е да прекарате „Седем дни в Родопите”.

Новата книга от авторката на „52 екопътеки” Ели Иванова ще зарадва всички любители на планината, предлагайки примерен маршрут, който позволява в рамките на една седмица с кола да прекосите Родопите от изток на запад.

Красиви и стратегически, Родопите винаги са били примамливи за заселници и завоеватели. Освен някои от най-известните ѝ забележителности, в това издание създателката на блога „Думи в друми” включва и по-малко познати, но също толкова красиви места. Вещите съвети са допълнени от майсторски фотографии, дело на Иван Иванов, които пренасят читателите в потайните и древни гори на Родопите.

В този пътеводител са описани 44 туристически обекта, сред които има крепости, долмени, пътеки, водопади, мостове, извори, меандри и китни родопски градчета и села. Всеки един от тях е достъпен за всеки – не са необходими някакви свръхспособности, нито специална екипировка.

Чуйте повече в репортажа в звуковия файл

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна