Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Петър Стойчев – победителят от ледените води на Антарктида

БНР Новини
Снимка: @ilievsport

Победителят в първия по рода си плувен маратон на Антарктида, българинът Петър Стойчев, разказа подробно за тайната на успеха в плуването сред парчета лед и при температури под минус 1 градус. Стойчев призна, че най-голямата трудност за него е била именно продължителността на експедицията, почти цял месец и постоянните промени на времето на Ледения континент. Времето на континента се променя през 15 минути и не можеш да си направиш никакъв план за действие. Първо е слънчево, а след малко започва да вали сняг и да духа силен студен вятър – каза плувецът след завръщането си у нас. – Преди състезанието температурата на тялото ми беше 37,3 градуса. Минути след като излязох от водата, температурата ми беше 30,8 градуса. Не си мислете, че не ми беше студено. Много ми беше студено, но се опитах да се концентрирам и да запазя силите си за следващите метри, разказа шампионът ни по плуване. Стойчев заяви, че по време на състезание никога не мисли негативно, а вярва винаги в успеха. След два месеца той ще участва в световното първенство на Северния полюс в Мурманск.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Кирил Киров

Кирил Киров е на финал на 10 м пистолет на Световната купа в Баку

Кирил Киров влезе във финала на 10 метра пистолет за мъже на Световната купа по спортна стрелба в Баку, Азербайджан, предаде БТА. Най-добрият български стрелец за миналата година даде пети резултат в квалификациите с 582 точки, пет по-малко от лидера..

публикувано на 03.05.24 в 16:14
Никола Господарски

Пловдив получи знамето на Европейското първенство по гребане`2025

В последния ден от Европейското първенство по гребане, което тази година бе в Сегед (Унгария), градът-домакин предаде "щафетата" на Пловдив, който ще организира най-голямото гребно състезание в Европа през следващата 2025 година. На тържествената..

публикувано на 29.04.24 в 19:10
Боряна Калейн

Общо два бронзови медала за Боряна Калейн на Световната купа в Ташкент

Боряна Калейн завърши трета на финала с обръч на Световната купа по художествена гимнастика в Ташкент. Така с два бронзови медала – единия спечелен вчера в многобоя, тя завърши участието си на турнира. Бронзова Боряна Калейн на Световната купа в..

публикувано на 28.04.24 в 15:11