Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Във Верона започна виртуалният събор „На мегдана на другата България“

Във Верона, Италия, днес бе дадено начало на първия по рода си двудневен виртуален събор „На мегдана на другата България“.

Българското фолклорно изкуство се излъчва онлайн в YouTube.com, представено от българи от различни краища на света. Тук можете да гледате запис от днешния ден.



На откриването на събора в интервю за БНР вицепрезидентът Илияна Йотова съобщи, че е почти готова онлайн платформа, разработена в президентската институция, която ще дава възможност за свързване на българите по света.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Авиобаза Враждебна в София отваря врати

За 10 май 16-а транспортна авиобаза Враждебна в София обяви Ден на отворените врати, съобщиха във Фейсбук от авиобазата.  Събитието е посветено на 40 години самолети L–410 и АН–26 в състава Военновъздушните сили на България. Вратите на..

публикувано на 09.05.24 в 21:10

Дъжд и облаци и в петък

В петък , 10 май, минималните температури в страната ще са между 8 и 13°, в София 9°. През деня облачността ще е значителна, с валежи, главно в Южна България. На североизток облачността ще намалява. Максималните температури ще са от 13 до 18°, в..

публикувано на 09.05.24 в 20:05

Хората с български паспорти в Северна Македония гласуваха и за управляващите, и за опозицията

На 8 май в Северна Македония се проведоха извънредни парламентарни избори и втори кръг на президентските избори. Преди гласуването един от водещите албански публицисти в страната нарече българите "сираци" в предизборната кампания, защото нито една..

публикувано на 09.05.24 в 17:15