Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нов епизод на подкаста "Родина зад граница":

Усещане за родина от САЩ през Япония до България

Новият епизод на съвместния ни подкаст с програма „Хоризонт“ на БНР ви среща с две българки, които допринасят за разпространението на българската култура по света и привнасят натрупания опит в чужбина у нас. Едната е данъчен специалист в САЩ, а другата – дипломат и писател в Япония.

Разказите на Антонина Дуриданова и Юлиана Антонова-Мурата се допълват от Антоанета Цонева, председател на парламентарната Комисия по политиките за българите извън страната, чийто ангажимент е да гради мостове със сънародниците ни зад граница и да създава условия за тях и семействата им...

Чуйте как се пренася "българския вкус" от САЩ през Япония до България в новия епизод на "Родина зад граница" 





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

"Розите на България" разцъфтяват за 15 години Българско училище в Сао Пауло

Седмото издание на инициативата "Розите на България" ще се проведе в Бразилия. В рамките на събитието ще се отбележи и 15-ата годишнина от основаването на Българското училище в Сао Пауло с основател Михаил Кръстанов. Домакин ще бъде Музеят на..

публикувано на 11.05.24 в 10:10

Българският език събра в Атина преподаватели и ученици от неделните ни училища зад граница

С диктовка по български език и калиграфска работилница започнаха честванията на 20-ата годишнина от основаването на Българското неделно училище "Св. Св. Кирил и Методий" в Атина.  20 години Българско неделно училище "Св. Св. Кирил и Методий" в..

публикувано на 11.05.24 в 07:25

"На мегдана на другата България" отново ще се извие кръшно хоро – този път в Палма де Майорка

Български фолклорни състави от 17 европейски държави пътуват към Палма де Майорка, за да се хванат на общо хоро. "С нетърпение очакваме да пристигнем, да се срещнем със стари колеги и приятели, както и да намерим нови приятели" – пишат сънародници..

публикувано на 10.05.24 в 15:50