Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Неясно е къде ще се играе евроквалификацията по футбол България - Унгария

Новият стадион "Христо Ботев"
Снимка: ПФК Ботев Пловдив

Евроквалификацията между България и Унгария на 16 ноември няма да се играе в Пловдив, обяви специалистът по спортно право Георги Градев в социалните мрежи. Той обжалвал пред Спортния арбитражен съд в Лозана решението на УЕФА двубоят да бъде преместен от София в Пловдив. Кметът на Пловдив Костадин Димитров е забранил мачът да се проведе в града, съобщи bTV. Причината е, че към момента на двубоя 16 ноември от 19:00 часа на стадион "Христо Ботев" строителят на съоръжението планира да извършва довършителни дейности.

Пред БНТ спортният министър Димитър Илиев настоя Българския футболен съюз да отмени решението срещата да се играе на празни трибуни. Той свика съвещание по казуса с футболния съюз на 14 ноември. До забраната се стигна след като футболните фенове заявиха, че заради слабото международно представяне на националния футболен отбор готвят протести на 16 ноември.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Над 1200 бегачи на маратона във Варна в неделя

Рекордните над 1200 бегачи се очаква да участват в маратона на черноморския ни град Варна в неделя, 12 май. Заради големия интерес се наложи организаторите да подготвят допълнителни стартови номера. Участниците ще избират между три дистанции -..

публикувано на 08.05.24 в 11:05
Боряна Калейн

Три златни и един сребърен медал за Калейн и Николова на финалите на Европейската купа в Баку

Четири медала завоюваха българските състезателки на финалите на отделните уреди на първата Европейска купа по художествена гимнастика, която се провежда в Баку. Боряна Калейн спечели златен медал на топка и на лента, както и сребърен на обръч, а..

публикувано на 05.05.24 в 12:26
Стилияна Николова

Стилияна Николова спечели Европейската купа в Баку

Стилияна Николова спечели златния медал в многобоя на първата Европейска купа по художествена гимнастика, която се провежда в Баку. Боряна Калейн остана четвърта след неточности на лента. Състезанието се провежда по нови правила, според които..

публикувано на 04.05.24 в 14:25