Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Хоротропци" представиха България на коледния празник на Лос Анджелис

Българите се превърнаха в любимци и на местните телевизионни канали

Снимка: facebook.com/XoroTroptzi

Българската танцова формация "Хоротропци" (XoroTroptzi) повдигна градуса на настроението по време на 64-ия коледен празник на Лос Анджелис - LA holiday celebration 2023. На 24 декември съставът с ръководител Веселка Василева изпълни "Шопска китка" и впечатли както присъстващите на празника, така и зрителите пред телевизионните екрани.

В началото на декември групата беше гост и на телевизия "КТLA 5", където освен за музиката, нейните представители разказаха и за великолепната български природа, за азбуката ни, за българското кисело мляко и за розовото масло.  

Фолклорният танцов ансамбъл "Хоротропци" - Лос Анджелис, Калифорния,  е създаден през октомври 2012 г., по идея на Алина Маринова. Наброява 20 души и функционира към Bulgarian American Cultural and Educational Foundation (BACEF). 

XoroTroptzi - гости на телевизия КТLA 5

Очаквайте специално интервю с ръководителя на ансамбъла Веселка Василева в началото на идната година по Радио България. 

Снимки: Фейсбук страница на "XoroTroptzi

По публикацията работи: Красимир Мартинов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

На форум във Великобритания български неделни училища обменяха добри практики

Ролята на езика за съхраняване на националното самосъзнание в чужбина, теорията и практиката в урока по български език беше акцент на форум във Великобритания, посветен на сътрудничеството между държавните институции, неправителствените..

публикувано на 14.05.24 в 16:16

Ученици от неделното училище в Солун ще проучват българските следи на Света гора

Ученици от българското неделно училище “Св. Георги Зограф” в Солун ще тръгнат по следите на българската история в Света гора, стана ясно при посещението на служебния образователен министър Галин Цоков в българския манастир “Св. Георги Зограф” в Света..

публикувано на 12.05.24 в 17:02

Над 26 300 хил. българи зад граница са изявили желание да гласуват за родния парламент

Над 26 300 заявления за гласуване в чужбина на изборите за народни представители са потвърдените до момента. Документите, подадени чрез електронната система на Централната избирателна комисия, ще се приемат до 24,00 ч. българско време на 14 май т.г. От..

публикувано на 12.05.24 в 09:27