Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Събраха 809 лв. за децата от дом „Калинка”

806 лв. са събрани в рамките на коледно-новогодишната благотворителна кампания на „Интеракт” - Шумен, съобщи за Радио Шумен президентът на клуба Каролина Димитрова. За два дни – 22 и 28 декември, младежите продаваха приготвени от тях сладки и соленки. Със събраните средства ще бъдат купени стоки от първа необходимост за децата от дом „Калинка” в село Васил Друмев. Предстои разговор с директора на Дома, за да се прецени от какво имат най-голяма нужда малчуганите, каза още Каролина Димитрова.
ВИЖТЕ ОЩЕ

С термометър на входа

Детските градини в община Велики Преслав посрещат своите възпитаници с термометри на входа. Не се допускат родители в сградите, малчуганите се събуват при влизане и прибират обувките в торбички. Според подадените декларации, днес половината от децата следва да се върнат в градините. Родители коментираха тази сутрин, че са чакали отварянето на..

публикувано на 01.06.20 в 14:16

Три десетилетия пазител на реда

30 години служба в МВР празнува инспектор Ивайло Иванов от Областната дирекция на МВР в Шумен. Така той е сбъднал детската си мечта да стане полицай и да служи на хората. 49-годишният Ивайло Иванов, днес оперативен дежурен в областната дирекция, прекрачил за първи път вратата на полицейското управление в града преди 30 години. "Помня и ще помня винаги..

публикувано на 01.06.20 в 11:39

Двама забравиха за карантината

Двама души в Шуменска област не са спазили наложената им домашна карантина, съобщават от Областната дирекция на МВР в Шумен. Проверките са били извършени на 29 май. На посочените от тях адреси не са намерени 22-годишен мъж от село Тодор Икономово и 59-годишна жена от село  Каравелово, които не спазвали наложената им от РЗИ 14-дневна карантина след..

публикувано на 01.06.20 в 10:37

Юмруци в носа

Досъдебно производство за нанесена телесна повреда е започнато в полицейското управление в Шумен. След възникнал скандал около 20:30 ч. на 30 май в частен дом в село Царев брод 51-годишен мъж нанесъл удар в областта на лицето на 66-годишна жена. След преглед в МБАЛ- Шумен било установено, че е със счупено носни кости. Мъжът бил задържан в..

публикувано на 01.06.20 в 10:31

Пиян без книжка катастрофира

Неправоспособен водач, участник в катастрофа в село Тушовица, бил установен да шофира след солидна почерпка с алкохол, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Шумен. Произшествието станало около 22 ч. на 30 май. 39-годишен местен жител бил зад волана на лек автомобил Опел „Астра“, управлявал по „Никола Вапцаров“ и се блъснал в паркиран на улицата..

публикувано на 01.06.20 в 10:26
Детска градина

Отново на детска градина

,,Започнахме работа тази сутрин с измерване на температурата на персонала, а след това и на всички деца, постъпващи в детската градина. До момента всичко е наред“. Това каза за Радио Галина Ангелова, директор на ДГ ,,Щурче“ в Шумен. Детското заведение работи и с една яслена група от 10 деца. В момента по-големите възпитаници са в групи до 15,..

публикувано на 01.06.20 в 09:50

С маски на матура

Матурата по български език и литература започна в 9 ч. днес. Тя ще се проведе в общо 19 училища от Шуменска област. При влизане в сградите на всеки беше извършена дезинфекция, а препарати са осигурени във всички изпитни зали. Във всяко училище има медицинско лице, каза за Радио Шумен Юлиян Тодоров, който временно изпълнява длъжността началник на..

публикувано на 01.06.20 в 09:25