Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

По-лек режим за уличните копки?

Снимка: Радио Шумен

Да бъде променена Наредбата за условията и реда за издаване на разрешение за разкопаване на тротоари, улични настилки и зелени площи в Община Шумен предлага в докладна записка председателят на Общинския съвет проф. Борислав Беджев.

„Внесох предложението заради постъпил протест от Яна Николова - прокурор в Окръжната прокуратура в Шумен за несъответствие на общинската наредба с нормативни актове от по-висока степен", поясни за Радио Шумен проф. Беджев и допълни, че очаква дебат в Правната комисия по предложените три варианта за решение. Промените касаят инвеститорите, които според сегашната общинската наредба, трябва да внесат депозит, който се освобождава до 30 процента остатък при приключване на строителството и напълно - при изтичане на съответните гаранционни срокове.

Предложения и становища могат да бъдат депозирани до 23.05.2019 г. включително на гише № 3 в информационния център на Община Шумен или на e-mail: obsavet@shumen.bg.

Дали ще бъдат променени или потвърдени клаузите в  Наредбата за издаване на разрешение за разкопаване на тротоари, улични настилки и зелени площи в Община Шумен, ще се решава на  общинската сесия на 30 май.ВИЖТЕ ОЩЕ

По-добре децата у дома

Малко повече от половината деца в седемте детски ясли в Шумен са посетили забавачките в първия ден след карантината. От записаните 607 малчугани в яслите са се завърнали 319. При предварителните проучвания голяма част от родителите са изявили желание да пуснат децата си на ясла от началото на следващата седмица. Това каза днес заместник-кметът по..

публикувано на 02.06.20 в 16:48

Строители с отрицателни проби - на работа

Руските работници с отрицателни проби за COVID-19 започват работа по трасето на газопровода край Нови пазар. Това съобщават от Областната администрация в Шумен. Решението е на Областния кризисен щаб, който заседава днес. Заседанието беше свикано от областния управител проф. Стефан Желев след регистрираните два нови случая на COVID-19 сред групата..

публикувано на 02.06.20 в 16:25
Община Никола Козлево с приз

"Златна ябълка" за Никола Козлево

Община Никола Козлево е сред тазгодишните носители на наградите „Златна ябълка“, организирани от Националната мрежа за децата. Администрацията получава приз в категорията „Община“ заради системния подход и грижа към уязвимите групи, реализираните инфраструктурни проекти в полза на децата и провежданата политика срещу отпадане от училище и подкрепа на..

публикувано на 02.06.20 в 15:19

Курсове за безработни

Започва прием на заявления на безработни за обучения за придобиване на професионална квалификация и ключови компетентности. Това съобщават от Бюрото по труда в Шумен. Хората без работа, които искат да се обучат и да си намерят такава, могат да кандидатстват за обучение по професии като продавач-консултант, екскурзовод, финансист, готвач и касиер. За..

публикувано на 02.06.20 в 14:49

Има места за всички първолаци

636 заявления за записване в първи клас са подадени до 23:59 ч. тази нощ. Това съобщи днес заместник-кметът по образованието на община Шумен Найден Косев. Заявленията са за 647 деца, тъй като 9 семейства са с близнаци, едно от които – с тризнаци. За следващата учебна година в гр. Шумен са утвърдени общо 31 паралелки със 706 места за първи клас,..

публикувано на 02.06.20 в 13:14

Каракачанов възражда българската армия

Като търсене на сензация определи свързването му с братя Бобокови вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов по време на посещението си в Шумен днес. "Може би и патриарх Неофит има роднински връзки с Пламен Бобоков дотолкова, доколкото преди 23 години аз съм му бил кум на сватбата, а  пък патриархът в ролята на тогавашен..

публикувано на 02.06.20 в 11:59

Син заплашва майка си

30-годишен мъж от Шумен бил задържан в полицейския арест след получен сигнал, че нарушава обществения ред и отправя закани и заплахи към майка си. Сигналът е подаден малко след 18 ч. в Районното управление в Шумен от майката. Заради това, че с действията си излага своя и живота на други на явна опасност, мъжът бил задържан за срок до 24 часа в..

публикувано на 02.06.20 в 10:24