Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Фирма отнесе солена екоглоба

Регионалната инспекция по околната среда и водите в Шумен наложи наказателно постановление за имуществена санкция от 10 000 лева на „Родна индустрия – 91“ ЕООД - Попово.

Глобата е на основание на чл. 164 ал. 1 от Закона за опазване на околната среда за това, че дружеството не е изпълнило няколко от условията, заложени в комплексното разрешително за експлоатация на Инсталация за производство на керамични тухли.

Извършено е нерегламентирано складиране и ползване на “дърва“ и „слънчогледова люспа“, които не са горивата, разрешени за употреба на дружеството.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Благотворителен базар

Благотворителна изложба базар „Цветните хора“, организирана от Комплекса за социално развитие, бе открита в Търговище. Изложени са повече от сто експоната, изработени от хора с увреждания. Според ръководителя на комплекса Златка Иванова, художествената работа на хората с увреждания и изработването на подобни сувенири се отразява изключително..

публикувано на 15.07.20 в 12:45
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Продавачка в супер с COVID-19

Продавачка в хранителен магазин в Търговище е дала положителна проба за коронавирус. 48-годишната жена е приета в събота в Инфекциозното отделение на МБАЛ - Търговище със съмнения за дясностранна пневмония, съобщи за БТА областният управител и председател на Щаба за борба с разпространението на COVID-19 Митко Стайков. Жената е почувствала..

публикувано на 14.07.20 в 13:53

Деца и кмет в екоакция

Акция за почистване в парка „Борово око“ се проведе днес в Търговище. Инициативата е на децата от частна образователна школа и се реализира с подкрепата на Общината и Общинското предприятие БКС. В почистването се включиха 30 деца на възраст от 7 до 8 години. Към тях се присъединиха кметът д-р Дарин Димитров и директорът на БКС инж. Недялко..

публикувано на 14.07.20 в 12:57

61 с COVID-19 в Търговище

61 души са регистрирани с COVID-19 в Търговищка област в настоящия момент, съобщават от РЗИ в областния център. Под наблюдение в момента са общо 500 души. 299 от тях се наблюдават от общопрактикуващите лекари, останалите – от здравната инспекция. Броят на карантинираните е най-голям в Търговище – 214. Най-малко са в община..

публикувано на 14.07.20 в 10:39

Награди за съвестни данъкоплатци

40 награди бяха разпределени в днешния жребий за стимулиране на данъкоплатците в Търговище, съобщават от местната администрация. Предметните награди за домакинството се раздават от общинското ръководство (след жребий) на хората, платили целия годишен размер на данъците върху превозните средства и недвижимите имоти, както и такса смет. Наградите..

публикувано на 09.07.20 в 15:54

Един милион за три социални центъра

Първа копка за изграждането на нова социална инфраструктура беше направена днес в Търговище. По проект по Оперативната програма „Региони в растеж“ ще бъдат разкрити три нови звена. Дневният център за подкрепа на деца с увреждания и техните семейства ще бъде обособен на 3-тия и 4-тия етаж в съществуваща сграда за интегрирана услуга на улица..

публикувано на 09.07.20 в 12:36

Отрицателни проби в детската градина

Отрицателни са резултатите от PCR тестовете на четирима души от персонала на детската градина в село Голямо Ново. Това съобщават от Областната администрация – Търговище. Изследванията бяха направени, след като беше установено, че 4-годишно дете, възпитаник на заведението, е с положителен резултат за COVID-19. Тестове са направени и на 11 души..

публикувано на 08.07.20 в 14:07