Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Евакуираха шивачки

Снимка: Личен архив Доброволно формирвание Вълчедръм

26 работнички в шивашки фирми са били евакуирани при пожар в промишлената зона на Търговище.

Вчера малко след 15ч е възникнал пожар на втория етаж на 8-етажна сграда при който са изгорели мебели, бяла и черна техника.

По първоначални данни инцидентът вероятно е причинен от оставена без надзор отоплителна печка в стая на втория етаж на сградата. Вследствие на пожара на горните етажи на сградата се е получило интензивно задимяване. Там към момента са се намирали работнички в ателиета – собственост на шивашки фирми. Те били изведени от силно задимената сграда на безопасно място.  15 от тях са били откарани в Центъра за спешна медицинска помощ при МБАЛ-Търговише, където са били прегледани за евентуално обгазяване, и са били освободени като клинично здрави. Спасителните и гасителни дейности по ликвидиране на последиците от пожара са били осъществени от 10 пожарникари с 4 пожарни автомобила. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ-Търговище.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Психологическа подкрепа за нуждаещите се

Областна администрация Разград и сдружение „Феникс-Разград“ започват съвместна доброволческа инициатива за предоставяне на безплатна психологическа подкрепа на нуждаещи се жители на област Разград, докато трае извънредното положение.  Инициативата е продиктувана от настоящата трудна ситуация на изолация и промяна на начина на живот, която е..

публикувано на 30.03.20 в 18:49

Асфалтират две улици във Велики Преслав

Две улици във Велики Преслав се подготвят за цялостно асфалтиране. Те са част от проекта на общината, чрез който подмениха водопроводи и отклонения, направиха нови тротоари и бордюри на 5 градски улици. Сега строителни машини на шуменска фирма ще асфалтират ул. „Паисий”, разширението в долния й край и ул. „Йоан Екзарх”. От там започна изпълнението на..

публикувано на 30.03.20 в 18:43
Новият Общински съвет в Самуил

В подкрепа на бизнеса в Разград

Община Разград обмисля варианти за подкрепа на малкия и средния бизнес в условия на извънредно положение – обявиха на пресконференция Кметът на Община Разград Денчо Бояджиев и заместниците му Добрин Добрев и Мирослав Грънчаров. В тази динамична ситуация за местната управа е важно какво става с разградския бизнес и как ще се развива той след..

публикувано на 30.03.20 в 18:38

Държавна помощ за кланиците

Държавен Фонд „Земеделие” отпуска до 3 500 000 лв. помощ de minimis на кланици за компенсиране на част от разходите за транспорт, логистика и  реализация на месо от дребни преживни животни в търговската мрежа през 2020 г. Помощта има за цел да подпомогне родните производители да реализират на пазара отгледаните от тях агнета и ярета при въведеното..

публикувано на 30.03.20 в 18:24
Река Дунав - Силистра

Предупредителни табели в цяла Силистра

 Община Силистра ще постави предупредителни табели на територията на Дунавския парк, на всичките 9 входа и ще продължи охраняването на парка от длъжностни лица. Това съобщиха от общинската пресслужба, след заседание на Кризисния щаб в града.Ще бъдат поставени и табели  по всички спортни площадки, за да е видно, че не може да се тренира на открито,..

публикувано на 30.03.20 в 18:04

Респиратори за болниците в Шумен и Силистра

Многопрофилните болница в Шумен и Силистра ще получат по един респиратор, съобщават от Министерството на здравеопазването. Апарат ще получи и областната болница в Монтана. Така в максимална степен ще може да бъде осигурена адекватна медицинска помощ на пациенти с COVID-19. Средствата са осигурени от постъпилите до момента дарения чрез изпращане..

публикувано на 30.03.20 в 17:19

Всички с маски

Всички хора са длъжни да носят защитна маска, когато се намират в закрити или на открити обществени места. Такова нареждане даде здравният министър Кирил Ананиев с нова заповед от днес. За организацията за осъществяване на контрол има грижата вътрешният министър и областните управители. Служителите на реда ще следят за изпълнението на мярката. В..

публикувано на 30.03.20 в 17:15