Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Гориво за линейките

Снимка: БНТ

Гориво на стойност 100 000 лв. за зареждане на линейките на Центровете за спешна медицинска помощ в страната дарява голяма верига бензиностанции. Сред подпомогнатите ще бъде и ЦСМП – Шумен.

Дарението е съгласувано с Националния оперативен щаб и Министерството на здравеопазването, което е реципиент. Здравното ведомство ще реши как да бъдат разпределени предоставените ваучери за гориво в зависимост от нуждите на отделните медицински центрове в страната.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Двама от 23-ма нарушиха карантината

23-ма души от община Нови пазар, завърнали се от рискови дестинации, са поставени под карантина. Това съобщиха за Радио Шумен от администрацията. 13 са от града, останалите 10 живеят в села от общината. През миналата седмица двама са засечени да не спазват карантината. 74-годишен мъж е забелязан да се движи пеша извън дома си и при проверката..

публикувано на 30.03.20 в 13:07

Каолиново с дарение за шуменската болница

Община Каолиново ще дари 10 000 лева на МБАЛ – Шумен. Това стана с решение на Общинския съвет от днес. Според кмета Нида Ахмедов лечебното заведение е в тежко финансово състояние и липсата на средства ще постави целия медицински екип пред изключителни трудности с усложняващата се епидемична обстановка в страната, свързана с разпространението на..

публикувано на 30.03.20 в 12:13

Дезинфекция с нови пръскачки

Нови моторни пръскачки за дезинфекция на улиците е купила Община Нови пазар. Това съобщиха за Радио Шумен от администрацията. Дезинфекцията се прави от служители на Общинското предприятие за местни дейности и чистота и от екип на новопазарската пожарна служба. В града и селата от общината продължава обработката на улици, градски паркове и детски..

публикувано на 30.03.20 в 12:07

В кои болници приемат пациенти с коронавирус

7391 легла за неусложнени болни и 1324 интензивни легла за пациенти с COVID-19 определи със своя заповед министърът на здравеопазването Кирил Ананиев. Пациенти в средно и в по-тежко състояние ще се приемат областните и университетските болници в Русе, Силистра, Шумен, Разград и Търговище. В петте области легла ще има и в лечебните заведения в..

публикувано на 30.03.20 в 11:49

Детската кухня в Шумен започва работа

От 1 април започва работа филиалът на детската кухня в квартал „Боян Българанов“ в Шумен, който се намира в СУ „Трайко Симеонов“. Родителите на деца от 10-месечна възраст до 3 години, които желаят да вземат храна за децата си, могат да си купят купони ден по-рано, на 31 март, от 11.00 до 12.30 часа. От Общината напомнят, че кухнята майка се..

публикувано на 30.03.20 в 11:26

Мъж пострада при пожар в дома си

Апартамент на на булевард "Симеон Велики" в Шумен е горял снощи, съобщават от полицията. Собственикът използвал нафта, за да разпали тлееща печка на твърдо гориво, в резултат на което в стаята се получило загазоване и последвал взрив. 87-годишният мъж е с изгаряния по лицето и ръцете, откаран е в Многопрофилната болница в Шумен. В пламъците..

публикувано на 30.03.20 в 11:09

ЛКК работи – засега

Общата лекарска консултативна комисия в шуменския Диагностично-консултативен център-1 (Новата поликлиника) все още обслужва пациенти, научи Радио Шумен. По информация от сайта на Регионалната здравна инспекция комисията заседава всеки работен ден от 11,30 ч. до 12,30 ч. и освидетелства пациенти от общините Шумен, Смядово, Хитрино и Венец. При неработеща..

публикувано на 30.03.20 в 10:31