Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Дарение за още една болница

Снимка: МБАЛ- Монтана

Голямо дарение ще получи болницата в Разград от братята Кирил и Георги Домусчиеви. Бизнесмените ще дарят 250 000 лв за купуването на PСR лаборатория за диагностициране на болни от коронавирус, както и друга животоспасяваща апаратура.

Допълнително са купени 1000 теста, които се очаква да пристигнат в близко време. Отделно от дарението са купени дигитални дистанционни термометри, 2000 специални защитни маски, 500 защитни облекла за еднократна и 100 броя за многократна употреба в инфекциозна среда, както и 200 броя защитни очила.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Рисунки и есета за извънредното положение

Приключи конкурсът на тема „Моето ежедневие в периода на извънредното положение“, организиран от Центъра за обществена подкрепа към Община Две могили. С рисунки и есета участваха ученици от различни възрасти, като повечето от децата следваха един и същи модел, който възпроизведе тяхното ежедневие. „Искахме да разберем какво е оставило следи у..

публикувано на 25.05.20 в 14:01
Хижа

Хижите в готовност

„Хижите в шуменския регион са готови да посрещнат туристи и да се съобразят с всички препоръки, отправени от Българския туристически съюз. Напомняме, че влизането в тези обекти в условията на COVID-19 е личен избор и лична отговорност на всеки“, каза за Радио Шумен председателят на Туристическо дружество „Мадарски конник“ Ангел Филипов. Докато..

публикувано на 25.05.20 в 13:08

Без представления и през лятото

Силистренският Драматично-куклен театър няма да организира представления на открито през летния сезон заради риска от разпространение на коронавирусна инфекция, съобщи директорът на театъра Златина Станева.   Очаква се през есента да бъде разрешено ползването на зрителните зали, но до края на годината зрителите ще гледат само камерни..

публикувано на 25.05.20 в 12:11
Археологически музей във Велики Преслав

„Природата в риск“

Русенският музей подготвя пътуваща изложба, наречена „Природата в риск“. Тя е посветена на търговията със застрашени от изчезване видове от дивата фауна и флора. Разказът в експозицията започва от динозаврите, пещерните мечки и мамутите, минава през Великите географски открития, стига до Пътя на подправките и др. Според главният уредник на..

публикувано на 25.05.20 в 08:54

Само 6 нови случая

Шест са положителните проби за COVID-19, отчетени през последното денонощие, съобщи доц. Димо Димов, секретарр на Националния оперативен щаб. Изследвани са 443 проби. Четирима от новозаразените са настанени в болнични заведения. Общият брой на лабораторно потвърдените случаи у нас е 2433, а увеличението на дневна база е 0.2 процента. Три от новите..

публикувано на 25.05.20 в 08:18
Изгрев над Източните Родопи, с. Комунига

Слънчево, с кратки превалявания

Сутринта ще има значителна облачност, която бързо ще намалява, временно и до слънчево. Следобед във вътрешността на района, а вечерта по Северното Черноморие ще се развива купеста облачност и на места ще има краткотрайни превалявания. Ще духа умерен северозападен вятър, който бързо ще отслабне, а по крайбрежието ще се ориентира от южна четвърт...

публикувано на 25.05.20 в 07:30

Ден на прошка за мюсюлманите

Рамазан байрам празнуват мюсюлманите днес (24.05.). Денят започна с тържествени молитви в джамиите . Празникът, известен още като Шекер байрам, се чества след края на Свещения месец Рамазан, по време на който вярващите се въздържаха от храна и вода в светлата част на деня. Празникът продължава три дни. Вярващите се събират със семействата си и..

публикувано на 24.05.20 в 08:41