Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Събраха парите за Галин

Снимка: Радио Шумен

Събрани са нужните 10 000 лв. за лечение на Галин Николаев от Търговище в клиника в Истанбул. На 3 октомври той ще може да отпътува за първата терапия, каза за Радио Шумен майка му Цветелина Василева.

Както вече съобщихме, 18-годишното момче губи зрението си внезапно, но само за седмица каузата Галин да вижда отново обедини стотици.

Семейството на ученика благодари на всички добри хора, отворили сърцата си за техния син.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Изрисуваха лика на знаменосец

Изрисуваха стенопис на входната фасада на Спортното училище в Търговище. На него е изобразен ликът на патрона на училището Никола Симов – Куруто, знаменосец в четата на Христо Ботев.  Автори на творението са Петър Костов и Стоян Петков, които имат и други изяви в града. Работата им отне два дни. Тематичният графит беше нарисуван в месеца, в който се..

публикувано на 30.05.24 в 09:36

Изграждат нов водопровод

Сесия на Общинския съвет днес ще се проведе в Търговище. На нея трябва да се гласуват допълнителни 125 хил. лв. от капиталовите разходи за изграждането на допълнителен водопровод към село Овчарово.  На заседанието по искане на зам.-кмета на община Търговище Митко Панайотов ще се обсъжда отпускането на 140 хил. лв., които са за придобиване сградата на..

публикувано на 30.05.24 в 08:46

Задигнаха злато и 8000 лв.

Домова кражба на 8000 лв. и златни накити разследват в Търговище. Злосторникът е влязъл в апартамента в квартал „Запад“ в града, след като отключил входната врата с техническо средство. Това съобщават от Областната дирекция на МВР.  По случая е образувано досъдебно производство.

публикувано на 29.05.24 в 11:57

Поклонение за Деня на Ботев

С общоградско поклонение Търговище ще отбележи 2 юни – Ден на Ботев и на загиналите за свободата и независимостта на България. От 11.30 ч. в неделя пред паметника на знаменосеца на Ботевата чета Никола Симов – Куруто, Духов оркестър „Васил Абрашев“ ще изнесе кратка музикална програма. В минутите преди 12.00 ч. пред монумента ще се състои..

публикувано на 29.05.24 в 08:59

Пари за благоустрояване

Πpoeĸтитe нa пeт кметства, едно училище и дeтcĸa гpaдинa в Tъpгoвищка област ca oдoбpeни зa финaнcиpaнe пo линия нa Πpeдпpиятиeтo зa yпpaвлeниe нa дeйнocтитe пo oпaзвaнe нa oĸoлнaтa cpeдa (ΠУДOOC).  Кметствата в антоновските села Cтapчищe, Mopaвĸa и Извopoвo и в пoпoвcĸoтo Цap Aceн ще получат до 15 000 лв. за изграждане на зoни зa oтдиx и детски..

публикувано на 29.05.24 в 08:50
Архив

Празнично шествие в Търговище

С празнично шествие и дефиле на зрелостниците Търговище ще отбележи 24 май - Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност. Началото ще бъде поставено в 10.30 ч. с шествие от I ОУ „Христо Ботев” до площад „Независимост”. В него ще се включат представители на училищата, образователните и..

публикувано на 23.05.24 в 08:50

Блъснаха дете на колело

50-годишна жена от Попово е ударила с автомобила си 8-годишен велосипедист. Детето е настанено за лечение и наблюдение в болницата в Търговище без опасност за живота с охлузни рани и без фрактури.  На водача на автомобила са взето проби за употреба на алкохол и наркотици, които са били отрицателни.  Разследването на пътния инцидент продължава.

публикувано на 22.05.24 в 12:08