Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Камиони и автобуси на фокус

Снимка: ОДМВР Шумен

Специализирана полицейска операция по безопасност на движението „Товарни автомобили и автобуси“ ще се проведе следващата седмица.

От 10 до 16 октомври контролните органи ще следят за спазването на скоростта, употреба на алкохол или наркотични вещества от водачите, използване на обезопасителни колани, проверка отчетите на тахографите, спазване на часовете за почивка, техническа изправност, нередовни документи и други нарушения.

Полицейската операция се организира от ROADPOL заради факта, че голяма част от тежките катастрофи по пътищата на Европа са предизвикани от водачите на автобуси и камиони. Актуален пример за това са последните две тежки пътнотранспортни произшествия с участието на тежкотоварни автомобили, припомнят от разградската полиция.

Инцидентите станаха 3 октомври по главния път Варна - Русе, съответно в с. Осенец и преди Цар Калоян, в посока Разград, при които загинаха двама души. При една от катастрофите водачът напусна местопроизшествието и беше заловен часове по-късно в Търговище. Пробата на водача за употреба на наркотични вещества се оказа положителна.


По публикацията работи: Ивелина Иванова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Спасители от Исперих - победители

За трета поредна година отборът на ОУ „Васил Априлов“ – Исперих победи в Областното състезание „Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации“. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР в Разград.   На второ място се класираха децата, които представиха община Лозница. Трето зае тимът от Разград.  Наградите на победителите - купи и грамоти ,..

публикувано на 14.05.24 в 15:02

Дрогирана буйства във входа

Жена е задържана за притежание на наркотици при сигнал за междусъседски скандал в Разград. Това съобщават от разградската полиция. Около 15:00 часа на 13 май в жилищна сграда по улица „Марица“ става разправия с участието на 20-годишната жена, която е във видимо неадекватно състояние. При извършената проверка у нея са намерени шишенце със златиста..

публикувано на 14.05.24 в 12:09

Огнеборци в надпревара

Разград ще е домакин на областното състезание „Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации“. То ще започне в 9:30 часа на базата на Аварийно-спасителния отряд на „Търговищко шосе“.  Надпреварата се организира за 22-ра поредна година. В инициативата участват отбори от всички общини на Разградска област.

публикувано на 14.05.24 в 09:14

Електронната система работи

Почти половината от кандидатствалите през електронната система за прием в първи клас в общинските училища в Разград бяха записани днес от 10,00 ч. до 13,30 ч. Общият брой на подлежащите на прием в шестте градски училища деца е 315, приети са 132. Електронният прием включва и децата, които ще постъпят в първи клас на 6-годишна възраст, както и..

публикувано на 13.05.24 в 14:40

Кражба от завод в Исперих

Сигнал за кражба, извършена от завод в Исперих е получен около 03:00 часа днес от коменданта на охраната. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР- Разград.  Мъжът съобщил, че между 20:00 часа на 11 май и 02:30 часа на 12 май са задигнати 20 литра хидравлично масло.  Предприети са незабавни издирвателни действия, при които е установен..

публикувано на 12.05.24 в 11:43

Агресия към полицейски служители

19-годишен е задържан за агресивно поведение към полицейски служители, съобщиха от Областната дирекция на МВР- Разград. Около 18.40 часа вчера, при проверка във връзка с подаден сигнал пред ФСМП- Исперих, 19-годишният във видимо нетрезво състояние отказвал да изпълни полицейските разпореждания и указания, пречейки на служителите да изпълнят..

публикувано на 12.05.24 в 11:36

Ремонтират детските площадки

Цялостно обновяване на оградите и перголите на детските площадки в Разград започна общинското предприятие „Паркстрой“. За целта се използва дървесина от изсъхнали борове в Градския парк.  Ремонтните работи започнаха от детската площадка на „Абритус“ 29, поетапно ще се ремонтират още 17 площадки в различни квартали. От общинското предприятие..

публикувано на 10.05.24 в 16:14