Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отново тежък воден режим в Омуртаг

Снимка: БГНЕС

На нов по-тежък воден режим преминават от днес жителите на Омуртаг. През последните месеци те получаваха вода през ден за по час - два, а от днес чешмите им ще протичат само в сряда и неделя вечерта за по два - три часа.

Въпреки гръмките думи на министри и ръководители на ВиК холдинга, водата стигна до Омуртаг, но остана в помпените станции на първи и втори подем.

През август след многократни протести на гражданите вода беше пусната по водопровода от язовир "Ястребино" и община Омуртаг трябваше да възстанови помпените станции, за да се реши проблемът с безводието.

В момента никой нищо не прави, алармира Магдалена Славова от гражданско движение "Вода за Омуртаг".

Чуйте интервю на Миглена Стоянова с Магдалена Славова.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Дълга нощ в "Арена Шумен"

Бави се процесът по предаване на изборните книжа в "Арена Шумен". Там секционните избирателни комисии от областта отчитат резултатите от изборите за Народно събрание и Европейски парламент. Обработени са 54% от протоколите. Чакащите цяла нощ представители на избирателните комисии винят Централната избирателна комисия за сложните протоколи, лошата..

публикувано на 10.06.24 в 08:47
Шуменски университет

Половин век сред книги

Живеем в изключително дигитализирана епоха, в която всички ценни за нас данни се съхраняват в телефона и компютъра. Ако изгубим телефона си или компютърът ни се повреди необратимо, благодарение на Гугъл приложенията можем да възстановим, ако не изцяло, то поне частично важната за нас информация.  Но представяте ли си какво ще се случи, ако..

публикувано на 10.06.24 в 08:31

От Шумен до Финландия

Шуменката Стефанка Стойчева от 16 години живее във Финландия. Има две прекрасни големи деца - Християна и Викторио. Това е небезизвестният Викторио Ангелов, който  преди дни бе номиниран в категория ,,дебют“ в раздаването на големите награди на радиото за българска музика.   За обратите в живота, за нещата, които докосват сърцето, за силата на..

публикувано на 10.06.24 в 08:12

Скука на евровота в Ивански

Тишина, спокойствие и скука се бяха настанали в едно от най-големите шуменски села в неделния изборен следобед. В село Ивански, в което живее компактно ромско население и има може би най-много гастарбайтери на глава от населението, темата за изборите беше потънала в нищото. Пред секциите почти нямаше хора, освен членовете на комисиите и..

публикувано на 09.06.24 в 18:00

Избори по никое време

Какво избраха да правят жителите на Плиска в почивния ден, който е и изборен. Отидоха ли за гъби, както обикновено казваме за хората, които съзнателно се дистанцират от правото си да гласуват, или пък са отишли до избирателните секции и след това са продължили със заниманията си. Неделна мараня, пусти улици, но и пусти избирателни секции. Под..

публикувано на 09.06.24 в 15:10

Внимателно с гъбите

Смърдяща кошничка, керино ухо, висока смръчкула, шишаркови парички –това са имената на гъби, които се срещат в нашите гори. През последните седмици специализираните групи на гъбари и планинари изобилстват от снимки на гъби, които вече са в силата си и се събират масово.  Колкото са снимките, толкова са и въпросите в коментарите тази гъба ядлива ли е...

публикувано на 07.06.24 в 16:30

Грамофонната плоча пак е на мода

Поредното събитие, посветено на популяризирането на грамофонната плоча организира Сдружение "Русенски Меломани" в съботния ден, на 8 юни в Русе. Винилът си остава носителят на музиката за ценители , а този тип звучене ще намира все повече почитатели, твърди Делян Димирев - инициатор за създаване на сдружението и вдъхновител на идеята за..

публикувано на 07.06.24 в 14:49