Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тест на системата за предупреждение

Снимка: БТА

Започва тестването на системата BG-ALERT за изпращане на съобщения, с които населението се предупреждава за извънредни ситуации и бедствия в цялата страна. Тестовото съобщение ще бъде получено без значение в какъв режим са телефоните и на кой мобилен оператор. Потребителите ще могат да изключат сигнала, когато го получат. При реално възникнало събитие, в съобщението за предупреждение, което ще получават гражданите, ще има линк, който насочва към сайта на BG-ALERT, където ще има допълнителна информация. 

Съобщенията се изпращат по график, като на 15 ноември тестове ще има в областите Разград, Русе и Силистра. На 16 ноември тестове ще има в областите Търговище и Шумен. 


По публикацията работи: Антоний Петров


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Планово без ток на 7 юни

Шумен На  07.06.2024 от 09:00 ч. до 16:00 ч. са възможни смущения на електрозахранването в района на: с. Ивански, с. Вехтово, ТП "ПС В и К Кълново" и БКТП "Б груп". На  07.06.2024 от 09:00 ч. до 17:00 ч. ще бъде прекъснато електрозахранването в района на: село Сини вир, село Становец, село Омарчево - промишлени цехове, търговски..

публикувано на 07.06.24 в 05:38
Варна

Слънчево и горещо

Днес ще е предимно слънчево, като в сутрешните часове по северното крайбрежие видимостта временно ще е намалена от ниска облачност или мъгла. Почти тихо време, в следобедните часове ще духа слаб вятър от изток. Максималните температури във вътрешността на района ще са между 29° и 34°, по Черноморието 25°-28°, за Шумен около 30°.  Вълнението на..

публикувано на 07.06.24 в 05:35

Публикуваха резултатите от матурите и НВО

Министерството на образованието и науката публикува резултатите от държавните зрелостни изпити и от националното външно оценяване (НВО) в 4 клас. Резултатите могат да се видят на сайта infopriem.mon.bg.  https://infopriem.mon.bg/ Проверката става с входящ номер и идентификационен код.  Близо 47 000 дванайсетокласници се явиха на първата..

публикувано на 06.06.24 в 16:23

Да помогнем на София

“Аз искам да живея и няма да се откажа! Зная, че има още какво да дам на света„. Думите са на 33-годишната шуменка София Баева, която се бори с коварно заболяване.  Преди 4 години тя чува тежката диагноза злокачествен тумор на гърдата, открит във втори стадий. След химиотерапия, лъчетерапия и хормонотерапия, идва ред на операция за премахване на тумора...

публикувано на 06.06.24 в 14:11
СУ Сава Доброплодни - Шумен

Училища с награди

Български учители и училища от Североизтока са сред отличените за приноса си към разработването на учебно съдържание в рамките на програмата “Един учебен час с “Клет България”, информира БТА.    Средното училище “Васил Левски“ в Дулово получи награда в категорията за най-активно участие в инициативата “Един учебен час” през настоящата учебна..

публикувано на 06.06.24 в 08:42

Златен диплом за хор "Бодра песен"

Със Златен диплом - най-висока първа степен e отличен хор "Бодра песен" на Международния хоров конкурс "Victoria Adriatic" в гр. Риека, Хърватия. Журито оцени високо представителния хор на Шумен с диригент Деница Узунова, пианист Евридика Вълчева и корепетитор Йорданка Илиева. Изпълненията на шуменските деца получиха 93.6 точки от 100 и..

публикувано на 06.06.24 в 06:39

Предимно слънчево време

18 градуса е измерената в 6:00 ч. температура в Шумен, атмосферното налягане е 990 хектопаскала, влажността на въздуха е 94%. 17 градуса е температурата в Разград и в Търговище, 20 градуса в Русе, 22 градуса е в Силистра.  Днес преди обед валежите постепенно ще спрат, а облачността ще се разкъса. Следобед ще се развива купеста и купесто- дъждовна..

публикувано на 06.06.24 в 06:28