Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

64 милиона за асфалт и водопроводи

Снимка: Радио Шумен

Проекти за 64 милиона лева са подали администрациите на 10-те общини в Шуменска област. Всички те са за подобряване на инфраструктурата.

С най-много разработки кандидатства община Нови пазар - 5. Те са за корекция на река Крива, подмяна на водопровод и асфалтиране на улици в село Войвода.

От община Хитрино искат средства за рехабилитация на пътя Царев брод - Велино  - Живково и благоустрояване на централния площад в общинския център.

Община Шумен е подала проекти за ремонт на пътищата Шумен - Ивански и Шумен-Лозево, както и за подобряване на инфраструктурата на улица "Марица".

От община Никола Козлево искат държавно финансиране за основен ремонт на площада, за рехабилитация на ул. "Ленин" в с. Пет могили и за подмяна на водопроводната система на същата улица.

Община Смядово е подала проекти за рехабилитация на улици и изграждане на парк "Смеда" в града.

От общините Каспичан, Каолиново и Върбица търсят средства за ремонт на общински пътища и водопроводи.

Община Велики Преслав търси финансиране за "Довеждащ водопровод до селата Драгоево, Златар, Суха река, Миланово и Мокреш" и за ремонт и реконструкция на ВиК-мрежата в града и 8 села от общината.

Един проект е подала за финансиране община Венец. Той е за ремонт на СУ "Никола Й. Вапцаров".

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ
Светлин Тачев

Светлин Тачев: Криза на демокрацията

Рекордно ниската избирателна активност, разочарованието на хората и кризата на демокрацията определи като ключови за днешния вот социологът Светлин Тачев от "Галъп интернешънъл болкан". В ефира на Радио Шумен той коментира данните от екзитпола на социологическата агенция.  По думите му, на вота 2 в 1 бележим антирекорд по избирателна активност...

публикувано на 09.06.24 в 22:32

Рекордно ниска избирателна активност

Изборният ден в Шуменска област приключи, съобщиха от Районната избирателна комисия. Рекордно ниска е избирателната активност. За Европейски парламент вота си са дали 29.54% от имащите право на глас, а за Народно събрание - 27.27% гласоподаватели. Избори за Европейски парламент: Община Шумен - 26.39% Община Венец - 37.29% Община Велики..

публикувано на 09.06.24 в 21:42
Даниел Койнов - Архив

Шуменец лидер на информатиците

Шуменецът Даниел Койнов е лидер на българския национален отбор по информатика, старша възраст, който ще представи страната ни на Международната олимпиада по информатика в Египет през септември. Това е най-голямото състезание по информатика в света. Повече от 20 години шуменец не е бил начело на старшия национален отбор на България – от времето..

публикувано на 09.06.24 в 18:40

Слаб интерес към вота в Шумен

В Шуменска област избирателната активност към 16:00 ч. е 19,66% за Европейски парламент и 18,10 на сто за Народно събрание.  За сравнение, избирателната активност в Шуменска област на изборите за Народно събрание през април 2023 г. към 16:00 ч. е била 23.92%., а за Европейски парламент през 2019 г. са гласували 27 на сто от хората с право на глас...

публикувано на 09.06.24 в 17:08

Мериха разстоянието на плакат до секция

Членове на РИК Шумен мериха днес разстоянието от секционна избирателна комисия във Велики Преслав до разположени в близост до нея агитационни материали.  Жител на старата столица подал сигнал за нерегламентирана агитация в полза на определена политическа сила, защото агитационните им материали били прекалено близо до мястото за гласуване.  Двама..

публикувано на 09.06.24 в 16:52

Трета секция на хартия

Трета секция в Шумен е минала на гласуване само с хартиени бюлетини. Това става ясно от решение на РИК Шумен.  Машината за гласуване в секция №90 показала дефект. Пристигналият на място техник е установил, че USB–то не работи. За проблема е изпратено писмо до Централната избирателна комисия. Тъй като той не може да бъде отстранен, гласуването до..

публикувано на 09.06.24 в 16:36

Мъж на коктейл от наркотици

20-годишен мъж е установен да шофира след употреба на наркотични вещества, съобщават от шуменската полиция. Около 12:20 часа мобилен екип, който работил по осигуряване на реда по време на изборите, спрял за проверка водач на лек автомобил "Сеат Леон" с варненска регистрация, който се движил по пътя от Стоян Михайловски в посока Нови пазар. Зад..

публикувано на 09.06.24 в 15:31