Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Долец се възстановява

Снимка: Незабравка Кирова

Пострадалите домакинства от село Долец получиха държавната помощ от 1512 лева. Това каза кметът на населеното място Неслихан Рушид. След 10 декември се очаква да бъдат разпределени средствата, постъпили в дарителската сметка, след опустошителната буря на 4 ноември. 

“Село Долец се възстановява от природното бедствието, покривите на всички 60 къщи вече са ремонтирани“, каза кметът на дуловското село.

Дарение за пострадалите в село Долец ще направи и софийска фирма. Вчера представител на дружеството се е свързал с кмета и поискал да бъде направен списък на вещи и хранителни продукти, от които се нуждаят пострадалите домакинства.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Две коли в сблъсък

Катастрофа с материални щети и ударен светофар е станала вчера около 14:30 часа на кръстовището на улиците „Велико Търново“ и „Петър Бояджиев“ в Силистра, съобщават от полицията. По първоначални данни 26-годишен с „Опел“ е отнел предимство на лек автомобил „Мерцедес“, в резултат на което двете коли се ударили.  Няма пострадали хора, но са нанесени..

публикувано на 06.06.24 в 09:13

Полицейска гонка по тъмно

42-годишен дрогиран водач бил задържан след полицейска гонка, съобщават от силистренската полиция. На 4 юни около  20:30 часа в село Иширково към мъжа, който шофирал лек автомобил „Мерцедес“, бил подаден знак за спиране от полицейски служители, но той не се подчинил. Автопатрул го последвал и когато го спрял, установил с техническо средство, че..

публикувано на 05.06.24 в 09:34

Отново пиян зад волана

С 2.00 промила алкохолно съдържание 34-годишен управлявал лек автомобил „Ситроен“, съобщават от силистренската полиция..  Той бил засечен от полицейски служители на 4 юни около 10:00 часа в село Ветрен и тестван с дрегер. Отказал да даде кръвна проба и е задържан за срок до 24 часа.  По случая е образувано бързо производство.

публикувано на 05.06.24 в 09:27

Археолози на научен форум

От 4 до 8 юни Силистра ще е домакин на 62-рата Национална конференция на археолозите в България. Ще бъдат изнесени 20 доклада за най-значимите археологически проучвания, които се правят в последните години. Във форума ще участват и учени от Румъния. Тази конференция ще бъде различна от другите, на които Регионалният исторически музей е бил..

публикувано на 04.06.24 в 09:37
Снимката е илюстративна

4 милиона за водопроводи

Около 4 километра водопроводи в Главиница ще бъдат подменени със средства от държавния бюджет. Това информират от местната администрация.  По последния етап от подмяната на водопроводната мрежа в града тръби ще се подменят по улиците „Васил Левски“, „Дружба“, „Лиляна Димитрова“, „Генерал Скобелев“, „Дунав“, „Димитър Дончев“, „Дончо Михайлов“,..

публикувано на 30.05.24 в 09:28
Община Главиница

Читалищата се отчитат

В Главиница днес общинските съветници ще гласуват изменение и допълнение на Правилника за организацията и дейността на Общинския съвет, неговите комисии и взаимодействието му с общинската администрация.  Ще бъде избран представител на общината в Общото събрание на ВиК.  На вниманието на съветниците ще бъде приемането на годишния доклад за читалищните..

публикувано на 30.05.24 в 08:53

По стъпките на четата

39-ият поход "По пътя на четата на Таньо войвода" тръгва днес от Тутракан. 450 души от цялата страна ще преминат 220-километровия път през Елията, Лудогорието и Поломието. Всеки ден ще се провеждат преглед на строевата подготовка и маршовата песен, много преходи и мероприятия. Финалът на похода е на 2 юни в местността „Керчан баир“ до с. Априлово,..

публикувано на 30.05.24 в 08:41