Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Обходен маршрут заради протест

Снимка: БГНЕС

Главният път Разград – Русе в участъка между разклона за село Гецово и разклона за село Балкански ще бъде затворен от 10:00 ч. до 12:00 ч. днес (6 февруари). Причината е планираният от земеделските производители протест, информират от Областната дирекция на МВР – Разград.

По време на блокадата ще има обходни маршрути, по които полицейските екипи ще насочват трафика.

Тежкотоварните автомобили, идващи от Варна, ще се отбиват от разклона за село Стражец по второкласния път Търговище – Разград, а движещите се в обратната посока ще минават през село Балкански.

Леките автомобили ще пътуват през село Гецово.

По публикацията работи: Десислава Спирдонова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Ремонтират детските площадки

Цялостно обновяване на оградите и перголите на детските площадки в Разград започна общинското предприятие „Паркстрой“. За целта се използва дървесина от изсъхнали борове в Градския парк.  Ремонтните работи започнаха от детската площадка на „Абритус“ 29, поетапно ще се ремонтират още 17 площадки в различни квартали. От общинското предприятие..

публикувано на 10.05.24 в 16:14

Спорт за децата

Изкуствена тревна настилка ще бъде положена на игрище в жк „Абритус“ в Разград.  Ремонтните дейности започват днес, на 10 май, а срокът за изпълнение е 30 дни.  Теренът ще бъде изравнен, върху него ще бъдат положени армиран шлайфан бетон, пясък и изкуствена трева. Общата площ на игрището е 312 кв.м.  С обновяването му се очаква децата и..

публикувано на 10.05.24 в 11:17

Тестват електронния прием на първолаци

Приемът на първокласници в Разград от следващата година ще се осъществява чрез електронна система. От днес до петък ще бъд тестовият период, напомнят от администрацията. В рамките на три дни родителите ще могат пробно да направят регистрация и да създадат профил и електронно заявление, като електронната система ще генерира регистрационен номер...

публикувано на 08.05.24 в 07:45

Гергьовден пред Войнишкия паметник

Разград отбеляза Деня на храбростта и празник на Българската армия 6 май с тържество пред Войнишкия паметник, организирано от Областния съюз на офицерите и сержантите от запаса и резерва. Това съобщиха от пресцентъра на общината. „България има дати в своя календар, които са извор на сила, патриотизъм и национално самочувствие. Длъжни сме да..

публикувано на 06.05.24 в 15:24

Разказ за Сборяново в Лондон

Книгата „Енигмата Сборяново“ беше представена в Лондон. Събитието се реализира по покана на Българския културен институт в британската столица.  Това е второ гостуване на автора Драгомир Богомилов от Исперих в Англия. През 2015-а той подреди в Лондон фотографска изложба, чрез която запозна публиката на Острова с наследството в резервата. Този път..

публикувано на 03.05.24 в 11:20

Нов мандат за шеф на болница

Д-р Иван Гайдаров остава управител на болницата в Исперих за още три години, реши Общинският съвет. Анестезиологът беше и единствен кандидат за поста, както бе и в началото на 2021 година, когато за първи път пое управлението на лечебното заведение.  Болницата е в добро финансово състояние, но се търсят варианти за увеличение на..

публикувано на 02.05.24 в 16:40

Консенсус за местата в СИК

Партиите и коалициите се споразумяха за разпределението на местата в секционните избирателни комисии в община Разград за изборите за Народно събрание и за членове на Европейския парламент.  На 9 юни, в деня на вота 2 в 1, в 68-те секционни избирателни комисии ще бъдат ангажирани  584 души. 14 от секциите ще са 7-членни, а 54 – 9-членни. Броят на..

публикувано на 02.05.24 в 11:42