Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Горя апартамент в Шумен

Апартамент горя в Шумен, съобщиха от полицията. Сигналът за пожар на седмия етаж на ул. „Китка“ в Шумен е постъпил около 16 ч. в дежурната част на пожарната служба по безопасност и защита на населението. Пристигналите екипи са извели жена от апатамента, както и съседи, заради задимяване.  Пожарът е загасен, информират от полицията.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

В Шумен не бързат да гласуват

Избирателната активност на територията на община Шумен към 11:00 ч. е съответно 7,92 % за Европейски парламент и 7,73 % за Народно събрание. Това съобщиха от общинската администрация.  Правото си на глас за Европейски парламент са упражнили 6299 избиратели от общо 79534, а за Народно събрание 6612 от общо 85563, включени в избирателните..

публикувано на 09.06.24 в 11:24

Полицията бди за сигурността

Спокойна е обстановката в област Шумен към момента, съобщиха от Областната дирекция на МВР- Шумен. Директорът на областната дирекция на МВР е на посещение на местата, в които са ситуирани секции за гласуване и проверява дали изборният ден протича спокойно. Ст. комисар Гендов осъществява контрол, и при необходимост ще оказва методическа помощ на..

публикувано на 09.06.24 в 11:13

В ареста за закана за убийство

Досъдебни производства за две закани за убийство са образувани в ОД на МВР-Шумен, съобщиха от полицията. Малко след 6:00 часа вчера сутринта във входа на жилищна кооперация на ул.“ Цар Освободител“ в Шумен е възникнал спор между живущи в два апартамента на втория етаж. 53-годишен шуменец отправил закана за убийство към 39-годишната си съседка...

публикувано на 09.06.24 в 10:16
Съдебна палата - Шумен

Дежурни прокурори на вота в Шуменско

Дежурни звена, до които може да се подават сигнали за нарушения и престъпления, свързани с изборния процес, ще има и днес, съобщават от Шуменската окръжна прокуратура. Дежурните ще бъдат в деловодствата на съдебните палати в Шумен, Нови пазар и Велики Преслав. Сигнали могат да се подават от началото на изборния ден до един час след обявяване края..

публикувано на 09.06.24 в 10:10

Младеж с алкохол на мотопед

Минути преди 01:00 часа на 9 юни за проверка в района на селата Хан Крум и Троица е спрян водач на мотопед Хонда „Вижън“, съобщават от полицията. Шофьорът, 28-годишен местен жител, не е представил документи. Установено било, че мотопедът не е бил регистриран по надлежния ред.  Водачът е тестван с дрегер, който е отчел 1,47 промила алкохол. Мъжът не е дал..

публикувано на 09.06.24 в 09:02

Машините в Шумен стартират успешно

В Районната избирателна комисия Шумен не са постъпили сигнали за нередности или за нестартирали устройства за машинно гласуване в началото на изборния ден. Във в сички секции има необходимия кворум. Т е са общо 302 секции. В 252 от тях ще се гласува и с машина, и с хартиена бюлетина.  Подвижните избирателни секции в областта са 16.  По четири..

публикувано на 09.06.24 в 08:33

Изборният ден в Шуменска област започна спокойно

В спокойна обстановка започна изборният ден в Шуменска област, съобщиха от Областната дирекция на МВР- Шумен.  Секционните помещения и съдържащите се в тях материали са предадени на СИК в 07:15 часа. Охраната през нощта е протекла нормално. Към момента няма информация за прояви, които биха застрашили нормалното протичане на изборите.  За реда,..

публикувано на 09.06.24 в 07:23