Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Иззеха колите на дрогирани

Снимка: БГНЕС

Двама дрогирани и един пиян останаха без автомобили, след като ги хванаха да шофират след употреба на наркотици и алкохол. Това съобщават от шуменската полиция.

Жена от Сливен била установена да шофира след употреба на наркотични вещества. Проверката от екип на РУ - Нови пазар била извършена малко след 15:00 часа в съботния ден. На АМ „Хемус“ 45-годишната водачка била спряна с "Мерцедес". Тествана била с дръг чек, отчетена е положителна на метамфетамин проба. Предала доброволно две пакетчета със бяло прахообразно вещество и саморъчна свита цигара, които по нейни данни са метамфетамин и марихуана. Автомобилът бил иззет.Водачката е задържана за срок до 24 часа в полицейското управление в Нови пазар.

В обедните часове на 14 април за проверка в Нови пазар бил спрян водач на "Рейндж Ровър" с шуменска регистрация. Автомобилът бил управляван от 49-годишен мъж. Тестът с дръг чек отчел положителна на кокаин проба. Автомобилът е иззет с протокол за доброволно предаване.49-годишният е задържан за срок до 24 часа в полицейското управление в Нови пазар.

36-годишен жител на село Иглика бил установен да шофира след употреба на алкохол. Проверката от екип на пътна полиция била извършена около полунощ на 13 април. В село Калино бил спрян водачът на лекия автомобил "Рено Меган“. Тестван бил с дрегер, отчетени са 1,77 промила. Автомобилът бил иззет, мъжът е задържан в полицейския арест.

По трите случая са образувани бързи производства.


По публикацията работи: Велмира Стефанова

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Куп нерешени проблеми

Много нерешени въпроси поставиха шуменци по време на поредния приемен ден на кмета проф. Христо Христов и неговият екип. Да бъде довършен пътя в една от вилните местности до Шумен- „Чаир дере“ поискаха гражданите Жечко Желев и Васил Василев. Отговорът на заместник- кмета по строителство арх. Николай Симеонов бе, че за оставащите 700-800м. от..

публикувано на 29.04.24 в 16:34

Близо 800 декара нови гори

796 декара с нови гори са се появили на територията на Североизточното държавно предприятие (СИДП) - Шумен по проект „Горите на Североизтока“. До края на година ще бъдат залесени още 500 декара.  Една от инициативите на СИДП, е опазване и възстановяване на природата и горите в стопанисваната от предприятието територия. Основната цел на проекта е..

публикувано на 29.04.24 в 16:00

Полицията бди по празниците

Полицейски екипи ще следят за опазване на обществения ред, сигурността и придвижването по време на предстоящите празнични дни. Това съобщават от Областната дирекция на МВР - Шумен.  Екипи на полицията ще има около местата за провеждане на религиозни и други публични прояви. За осигуряване на пътната безопасност в шуменско ще има определени..

публикувано на 29.04.24 в 15:48

Пускат фонтаните и чешмите

Фонтаните, обществените чешми и шадраваните в Шумен да бъдат приведени в експлоатация за пролетно-летния сезон. Това нареди кметът проф. Христо Христов, съобщиха от пресцентъра на общината. Списъкът с обектите, които ще се захранват от градската водопреносна мрежа включва: ·   Обществена чешма „Руски паметник“; ·   Обществена чешма..

публикувано на 29.04.24 в 14:35

Обновяват селата

Обезопасяването и подмяната на счупени съоръжения по детските площадки в селата е първият приоритет за шуменската администрация. Програмата за селските райони бе представена на среща с кметовете на по-малките населени места от Николай Симеонов, зам.-кмет по строителство и екология в община Шумен.  Обезопасяването на селата с видими пешеходни..

публикувано на 29.04.24 в 14:06

Вече има вода за две села

Работи се по осигуряването на постоянно водоподаване към селата Ловец и Сушина. Това съобщиха от община Върбица. Досега хората по няколко месеца, особено през летния период, стояха без вода, тъй като подпочвените води са плитки и не осигуряват необходимия за двете села дебит.  До момента от Помпената станция в Иваново към Сушина отиваха едва 0.600..

публикувано на 29.04.24 в 13:58

Кметът похвали младите медалисти

Възстановяването на спортното училище в Шумен е приоритет за администрацията. Това каза кметът на общината проф. Христо Христов при срещата си със състезатели и треньори от клуба по свободна борба „Мадарски конник“ и клуб „Киокушин“. На борците, които през миналата година спечелиха 15 медала, кметът обеща по-добра спортна база. Проф. Христо Христов..

публикувано на 29.04.24 в 13:04