Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бис за младите таланти

10
Снимка: Радио Шумен

Близо 30 награди спечелиха децата на ОДК-ЦПЛР „Анастас Стоянов“ в Шумен от национални и международни участия. Своите постижения представиха днес ръководителите и възпитаниците на школите по класически танци, китара, народно пеене, цигулка и от литературния клуб „Сладкодумци“.

Талантите от Детско юношеския театър „Бис“ разказаха за 15-ото издание на  Националните ученически театрални празници, балерините споделиха за специалната награда – майсторски клас в Италия – която получиха от престижен конкурс.

Повече чуйте от репортажа на Росица Арабаджиева в звуковия файл.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Връчиха шпрах дипломите

Дипломи за владеене на немски език получиха 11 ученици от Гимназията за преподаване на чужди езици „Никола Йонков Вапцаров“ в Шумен.  Немските езикови дипломи са отлична перспектива за младите хора, защото им дават възможност за кандидатстване без приемен изпит в европейски университети, в който е застъпен немският език.  В аулата на училището с..

публикувано на 29.04.24 в 15:08

В помощ на специалните деца

Предизвикателствата в приобщаващото образование коментираха днес в Шумен педагози, логопеди, психолози, рехабилитатори и други специалисти. В зала „Арена Шумен“ се проведе кръгла маса на тема „Предизвикателства и перспективи в приобщаващото образование – Заедно за по-добро бъдеще“. По данни на Регионалния център за подкрепа на процеса на..

публикувано на 29.04.24 в 14:53

Семейство Загорняк от Попово

В поповския храм „Св. Успение Богородично“ служи 31-годишният отец Евгений Загорняк. Украинец е, от Одеса. Живее в Бялото градче със съпругата си Ирина и двете си деца. Ирина е от Донецк, счетоводител по професия, в деня на срещата – 25 април - ни черпи за рожденния си ден. 10 месеца контактуват по интернет преди да се срещнат за първи път...

публикувано на 27.04.24 в 14:37

Златните ни момичета и момчета

Елитните бойци на Спортния клуб “Шуменска крепост” спечелиха шест златни медала и един сребърен от Европейското първенство по кик бокс “TOP TEN BULGARIA EUROPEAN CUP 2024”, което се проведе в Пловдив.  Шуменският спортист Виктор Иванов, който участва в Европейското първенство по ММА в Белград спечели трето място.  Победите на  спортистите и техните..

публикувано на 24.04.24 в 16:21

Чънар трябва да проходи

Чънар Юлиянов от Търговище е на 4 години, но все още не е проходил. Връстниците му вече бягат, карат колело, а той е в детска количка. Причината – спастична детска церебрална парализа. Диагнозата дошла, когато бил на 1,7 г. и като всяка майка, Севдия Зафирова не искала да повярва. Вече е осъзнала, че е истина и не остава нищо друго..

публикувано на 24.04.24 в 14:13

Инджи, която помага

Инджихан Сюлейманова е с необикновената съдба, която се преобръща още, когато като момиче бяга от дома си в Силистра.  Животът ѝ е поредица от перипетии, но и радости, защото е майка на 5 деца. Три от тях са нейни и две са на втория ѝ съпруг.  В момента Инджихан е медиатор в шуменското Средно училище „Трайко Симеонов“.  Когато застане пред учениците,..

публикувано на 22.04.24 в 13:51

Опашки за хранителните пакети

В Русе и Шумен започна раздаването на хранителните пакети по програмата за храни и основно материално подпомагане – операция "Подкрепа", съфинансирана от Европейския социален фонд плюс. Тази година броят на хората, които имат право на подкрепата е по-голям - над 2000 в шуменска област и над 5200 в русенска област. Опашка се изви пред сградата на..

публикувано на 22.04.24 в 13:24