Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Медийно затъмнение в община Шумен

Снимка: Радио Шумен

Община Шумен остава без зам.-кмет по образование и култура. От днес. Това ни беше съобщено от един от PR-те на администрацията в събота следобед. Имейлът бе от две изречения с четири правописни грешки. 

Не е изненада, че проф. Светла Станкова е пожелала да напусне ръководната позиция. В началото на месеца стана ясно, че шуменската прокуратура проверява сигнал, в който се твърди, че тя е допускала сериозни нарушения, докато е работила в Шуменския университет. Според информация на общинския съветник Веселин Пенчев, дъщерята на проф. Станкова е завършила университета в редовна форма, докато е била извън България. Пенчев твърди още, че бившата ръководителка на катедрата по география е злоупотребявала и с европейски средства.

 Дали тези обвинения ще се потвърдят? Предстои да разберем. 

Но към момента са много повече нещата, които не знаем. Не знаем какви са реалните причини проф. Светла Станкова от днес да не е част от ръководния екип на община Шумен. Не ни каза тя, защото не отговори на обажданията ни. Не ни казаха нито кметът на Шумен проф. Христо Христов, нито PR-те му. 

Не успяхме да получим и потвърждение от ректора на Шуменския университет проф. Наталия Витанова дали е вярна информацията, че проф. Станкова се завръща във висшата образователна институция и редно ли е това да стане преди края на прокурорската проверка за нарушения и злоупотреба с европейски средства. 

Защото се оказа, че няма кого да запишем по казуса с проф. Станкова. Защо никой не иска да говори, докато община Шумен от днес е без зам.-кмет по образование и култура? 

Чуйте целия коментар на Стоян Стоянов.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Връчиха шпрах дипломите

Дипломи за владеене на немски език получиха 11 ученици от Гимназията за преподаване на чужди езици „Никола Йонков Вапцаров“ в Шумен.  Немските езикови дипломи са отлична перспектива за младите хора, защото им дават възможност за кандидатстване без приемен изпит в европейски университети, в който е застъпен немският език.  В аулата на училището с..

публикувано на 29.04.24 в 15:08

В помощ на специалните деца

Предизвикателствата в приобщаващото образование коментираха днес в Шумен педагози, логопеди, психолози, рехабилитатори и други специалисти. В зала „Арена Шумен“ се проведе кръгла маса на тема „Предизвикателства и перспективи в приобщаващото образование – Заедно за по-добро бъдеще“. По данни на Регионалния център за подкрепа на процеса на..

публикувано на 29.04.24 в 14:53

Семейство Загорняк от Попово

В поповския храм „Св. Успение Богородично“ служи 31-годишният отец Евгений Загорняк. Украинец е, от Одеса. Живее в Бялото градче със съпругата си Ирина и двете си деца. Ирина е от Донецк, счетоводител по професия, в деня на срещата – 25 април - ни черпи за рожденния си ден. 10 месеца контактуват по интернет преди да се срещнат за първи път...

публикувано на 27.04.24 в 14:37

Златните ни момичета и момчета

Елитните бойци на Спортния клуб “Шуменска крепост” спечелиха шест златни медала и един сребърен от Европейското първенство по кик бокс “TOP TEN BULGARIA EUROPEAN CUP 2024”, което се проведе в Пловдив.  Шуменският спортист Виктор Иванов, който участва в Европейското първенство по ММА в Белград спечели трето място.  Победите на  спортистите и техните..

публикувано на 24.04.24 в 16:21

Чънар трябва да проходи

Чънар Юлиянов от Търговище е на 4 години, но все още не е проходил. Връстниците му вече бягат, карат колело, а той е в детска количка. Причината – спастична детска церебрална парализа. Диагнозата дошла, когато бил на 1,7 г. и като всяка майка, Севдия Зафирова не искала да повярва. Вече е осъзнала, че е истина и не остава нищо друго..

публикувано на 24.04.24 в 14:13

Инджи, която помага

Инджихан Сюлейманова е с необикновената съдба, която се преобръща още, когато като момиче бяга от дома си в Силистра.  Животът ѝ е поредица от перипетии, но и радости, защото е майка на 5 деца. Три от тях са нейни и две са на втория ѝ съпруг.  В момента Инджихан е медиатор в шуменското Средно училище „Трайко Симеонов“.  Когато застане пред учениците,..

публикувано на 22.04.24 в 13:51

Опашки за хранителните пакети

В Русе и Шумен започна раздаването на хранителните пакети по програмата за храни и основно материално подпомагане – операция "Подкрепа", съфинансирана от Европейския социален фонд плюс. Тази година броят на хората, които имат право на подкрепата е по-голям - над 2000 в шуменска област и над 5200 в русенска област. Опашка се изви пред сградата на..

публикувано на 22.04.24 в 13:24