Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Рисунки за риска

16 рисунки на деца от Търговищка област са класирани за националния етап на конкурса „С очите си видях бедата“, съобщиха от Областната дирекция на МВР. В надпреварата са участвали общо 33 произвeдения.

Сред заслужилите участие в националния етап от международния конкурс шест творби са на ученици от Търговище, Попово и от Основното училище в село Голямо Ново. 

Девет  от рисунките са на представители на Школата за изобразително изкуство „АРТ-Попово“ и Центъра за подкрепа за личностно развитие - Обединен детски комплекс в Търговище. 

Рисунка на възпитаник на Специалното училище за ученици с увреден слух „Свети Иван Рилски“ в Търговище също ще участва в националния етап на конкурса. Техните творби вече са изпратени за участие в националния етап от конкурс, който ще се проведе през юни в Главната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ при МВР.

Националният конкурс за детска рисунка „С очите си видях бедата“ е утвърдена добра практика в превантивната дейност, активираща гражданското съзнание и подпомагаща формирането на култура на поведение в рискови и критични ситуации от най-ранна детска възраст.Тази година е неговото 22-ро издание.


По публикацията работи: Айше Лятиф


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Почитаме цар Борис Покръстител

На 2 май Православната църквата почита паметта на свети цар Борис Първи Михаил - Покръстител на българите. През 864 година Борис се покръства в Плиска с целия си род, приема християнското име Михаил и титлата княз. През 886 Борис I приема в България учениците на братята Кирил и Методий, прогонени от немското духовенство от..

публикувано на 02.05.24 в 16:16

Искат гаранционен фонд при бедствия

Да се създаде гаранционен фонд за щети в земеделието. За това настояват от Българския фермерски съюз. Стопаните призовават служебното правителство и министър Георги Тахов за навременна помощ и съдействие. Целта е да има работеща система за обезщетение и на земеделските стопани, които не са претърпели 100% щета и пропаднали площи, но чиито загуби..

публикувано на 02.05.24 в 12:43

Тестове с практическа насоченост

Задачите по математика от външното оценяване в 10. клас ще са по-практически ориентирани. Това обмислят в Министерството на образованието, каза ресорният служебен министър проф. Галин Цоков.  Според него тази стъпка ще помогне да се повиши мотивацията на учениците, което да доведе и до по-добри резултати. Ножицата на нашата образователна система е..

публикувано на 02.05.24 в 11:51

По-евтин газ през май

По-ниска цена на природния газ за месец май определи Комисията за енергийно и водно регулиране. Намалението е с около 7% и през този месец ще бъде в размер на 54,70 лв. за мегаватчас (MWh), без цени за достъп, пренос, акциз и ДДС. През април цената на синьото гориво беше 58,84 лв.  Комисията утвърди цената след извършен анализ на внесените на..

публикувано на 02.05.24 в 09:24

Великденски работилници за деца

Традиционното боядисване на великденски яйца ще се проведе днес, на 2 май, в Разград . Събитието се организира от Общината и Центъра за работа с деца всяка година. Поканени са не само децата, но и техните родители.  За пръв път освен боядисването на стиропорени яйца ще има и други забавления. Триметров Великднески заек ще посреща участниците и..

публикувано на 02.05.24 в 09:11

Планово без ток

Шумен На  02.05.2024 от 09:00 ч. до 16:00 ч. , поради неотложни ремонтни дейности на съоръженията за доставка на електроенергия, ще бъде прекъснато електрозахранването в с. Драгоево. На  02.05.2024 от 09:00 ч. до 17:00 ч. , поради профилактика, ще бъде прекъснато електрозахранването в с. Загориче - ул. "Пирин", ул. "Христо Ботев", ул...

публикувано на 02.05.24 в 06:59

Облачно на 2 май

Днес ще има значителна облачност, на отделни места с валежи от дъжд.  Ще духа слаб до умерен вятър от север-североизток.  Максимални температури между 14° и 19°, за Шумен – около 16°. 

публикувано на 02.05.24 в 06:56