Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Слънчев Великден

Снимка: БТА

Днес ще преобладава слънчево време. 

Ще духа слаб вятър от север-североизток, следобед по крайбрежието ще се обърне от югоизток, вечерта, вече и във вътрешността, ще се ориентира от юг. 

Преобладаващи максимални температури ще са между   17° и 22°, за Шумен - около 20°.

Вълнение на морето 2-3 бала. Температура на морската вода 14°-16°.


Дежурен синоптик: Виктория Георгиева

По публикацията работи: Стефка Савова

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Шествие на буквите в Ценово

С шествие на буквите отбелязаха 24 май в Ценово. Химнът на светите братя Кирил и Методий „Върви, народе възродени“ даде тон на празничното настроение. В празничната програма се включиха и децата от ДГ „Баба Тонка“. Те изпълниха танц, посветен на приятелството. Момичетата и момчетата развяваха знамена с лика на славянските първоучители и българския..

публикувано на 24.05.24 в 15:40

Гала концерт в Двора на кирилицата

Гала концерт на лауреатите на 5-тия Международен младежки фестивал „Славянски звън“ се проведе в Двора на кирилицата в Плиска. Сред гостите бяха  Областният управител на Област Шумен проф. Добромир Добрев и на Варна проф. Андрияна Андреева.  Проф. Добромир Добрев връчи поздравителен адрес на организатора на проявата Искра Иванова, председател на..

публикувано на 24.05.24 в 15:27

Награди "Златен век"

Директорът на националната библиотека доц. Красимира Александрова е сред лауреатите, които бяха отличени в Министерството на културата с награди "Златен век".  В своя повече от 25 годишен стаж доц. Александрова е била главен библиотекар в библиотеката на Шуменския университет, както и директор на Шуменската регионалната библиотека „Стилиян..

публикувано на 24.05.24 в 13:43
Велики Преслав

Продължават дните на духовността

Продължават дните на духовността „Преславска пролет“ 2024. На централния площад във Велики Преслав днес бе отбелязан Денят българската писменост.  Ще бъде връчена и голямата награда „Златен век“ на общината. Отличието се присъжда за постижения в образованието, културата и обществения живот.Номинацията тази година е за читалище „Развитие“. То..

публикувано на 24.05.24 в 12:43

Интересни изложби в Търговище

Регионалният исторически музей –  Търговище съобщава, че на празничния 24 май (петък) – Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и славянската книжовност, от 9:30 – до 13:00 ч. отворено за посещение ще бъде Славейковото училище  с постоянна експозиция „Възрожденска класна стая" и следните изложби: - „ От..

публикувано на 24.05.24 в 11:08

Промени в движението

Във връзка с честването на 24 май, се въвеждат временни промени в организацията на движението в Шумен, съобщават от общината. От 8:00 до 20:00 часа днес /24 май/ и утре /25 май/, ще бъде спряно движението за автомобили по бул. „Славянски“ - от ул. „Карел Шкорпил“ до ул. „Адам Мицкевич“.  До 12: 30 часа днес е забранено движението по бул. „Славянски“..

публикувано на 24.05.24 в 11:00
Доходното здание, Русе

Празнична програма и в Русе

Празнични събития за 24 май е подготвила и Община Русе. В 10:30 часа от Средното училище „Христо Ботев“ започва тържествено шествие с представители на русенските училища. Шествието ще се движи под съпровода на Общинския духов оркестър и Мажоретния състав „Екстрийм“ към Младежкия дом. В 11:00 часа започва празничният концерт на Общинския детски център..

публикувано на 24.05.24 в 10:18