Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Общината тръгва по детските площадки

4
Снимка: Радио Шумен

Община Шумен започва проверка за състоянието на детските площадки в града, по кварталите и селата. Четирима служители ще обходят всички 80 места с люлки, катерушки и пързалки. В екипа е включен и представител на Общинското предприятие „Строителство и благоустройство“, защото със сигурност има повреди, които трябва да се отстранят.

Инспекциите започват от местата за игра в центъра на Шумен.

Общината възнамерява да проектира шест детски площадки тази година. Сред тях е и дългоочакваната на ул. “Ген. Скобелев“, чието премахване накара миналата година деца да рисуват люлки.


Времето, вандали или неправилното използване рушат най-много люлките, какви са най-честите сигнали до общината и къде ще има нови площадки? За това разговаряме с техническия сътрудник Мариана Иванова.

Какво мислят шуменци за уредите и местата,  на които играят децата им. Чуйте анкета по темата.

До средата на юни трябва да приключат проверките на детските площадки. Можете да подавате сигнали за нередности по тях на телефон 054 857 705 в общината.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Светулките играят оперета

Един вълшебен свят ще покажат на своите родители на 30 май децата от шуменската Детска градина „Светулка“. В този ден на сцената на Драматично-кукления театър „Васил Друмев“ в Шумен ще бъде премиерата на оперетния спектакъл „Приказка за Аграба“. Либретото е на учителката от детската градина Галина Дочева. Използвана е музиката на Алън Менкен от..

публикувано на 29.05.24 в 08:12

Злато от Италия за "Луди млади"

Танцов състав "Луди млади" при СУ "Сава Доброплодни" в Шумен спечели първо място на Международния фестивал за фолклорни и модерни танци, който се проведе от 24 до 27 май в Йезоло - Италия.  Шуменските танцьори завоюваха купата в категория под 18 години. Днес Шумен посрещна своите медалисти. Великолепните танцьори от състава "Луди млади" можете да..

публикувано на 28.05.24 в 14:25

Живот - призвание

Има хора, които превръщат професията си в призвание. Такъв е дългогодишният кмет на община Исперих Адил Решидов. Той и дългогодишната преподавателка по български език и литература Мара Алкушева са новите почетни граждани на Исперих.  До момента Адил Решидов е най-дълго управлявалият кмет в община Исперих. Той има изключителен принос за развитието и..

публикувано на 28.05.24 в 08:10

Янелки от Куба е щастлива у нас

Кубинка на 37 години е сред малцината жители на  поповското село Долец. Янелки Енрикес е от големия пристанищен град Сиенфуегос на далечната и темпераментна Куба. У нас я довежда любовта. Става поповска снаха.  Днес живее със съпруга си и 4-годишната си дъщеря в Долец, където обожава двора, градината и животните, но най-вече спокойствието. Янелки..

публикувано на 27.05.24 в 20:57

Бивш военен вае икони

Димитър Димитров е родом от поповското село Дриново, а след няколко дни ще отпразнува 78-ата си година. В Шумен идва съвсем млад, за да учи. Завършва Строителния техникум „Милан Борисов“. 23 години е служил в българската армия. Религията не е част от живота му, докато не преживява раздяла, която изцяло го променя. Започва да ходи на..

публикувано на 27.05.24 в 13:06

Внимание, измама!

Темата за виртуалните и телефонни измами отново е актуална. Сред асортимента от анонимни схеми за измама най-новата е изградена на принципа на доверието и раздава пари на жертвите си. Според Габриела Руменова, която е основател на платформата „Ние, потребителите“ и дългогодишен PR на Комисията за защита на потребителите, основните телефонни..

публикувано на 27.05.24 в 08:42

Историите зад „Лицата на Шумен“

Хиляди реакции в социалната мрежа предизвика албума „Лицата на Шумен“ на фотографа Надя Кънева. В 50 кадъра тя показа 54-ма от най-успелите шуменци. За две седмици Надя е снимала успели спортисти, ученици, музиканти, творци, бизнесмени, военен ветеран и трима почетни граждани на Шумен. Всички снимки са описани грижливо и дават подробна информация..

публикувано на 26.05.24 в 09:00