Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Смесеният хор на БНР показва как "Европа пее"

Снимка: EBU

Утре – в Деня на Европа, на площада пред кметството във Виена ще се проведе 100 минутен концерт.

Под наслов Европа пее! ще се изявят осем от най-добрите хорове на Стария континент.

Сред тях е и Смесеният хор на Българското национално радио, под диригентството на Драгомир Йосифов.

Това е първата значима проява от поредицата, с която БНР отбелязва наближаващата 80-а годишнина.

Чуйте повече за Европа пее! от директорът на Музикална къща БНР Хелия Чавдарова.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Картини на Деян Дачевски от 12-ата му самостоятелна изложба

45 животни, пейзажи и плодове - в 12-ата изложба на Деян Дачевски

Артистът Деян Дачевски ще отрие 12-ата си изложба в сградата на Съюза на архитектите тази вечер от 19 ч. Той е подредил 45 платна, рисувани след експозицията му от 2021 г. Сред тях зрителите могат да видят пейзажи - от Родопите, морето, Троян, както любимите му коне, петли, пауни, натюрморти, дори едно голо тяло . " За мен..

публикувано на 06.06.24 в 12:23

Проф. Елена Дикова и Стоимен Пеев със съвместен концерт-рецитал в Камерна зала "България"

На 11 юни, от 19.00 часа, проф. Елена Дикова и Стоимен Пеев се събират за съвместен концерт-рецитал. Събитието ще се състои в Камерна зала „България“ и е част от 55-ия Международен фестивал „Софийски музикални седмици“. Проф. Елена Дикова и Стоимен Пеев са преподаватели в Националната музикална академия.Пред Радио София проф. Дикова сподели, че..

публикувано на 06.06.24 в 11:26

Куклен театър обогати с емоции празника на българското посолството в Португалия

Посолството на България в Лисабон отбеляза с тържество Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност. По покана на Негово Превъзходителство посланик Иван Найденов и консула г-н Любомир Николов, обичаният от публиката спектакъл "Мечо Пух" на Малък куклен театър "Слон" откри тържеството..

публикувано на 06.06.24 в 11:10

Подлезите като място за изкуство с отворен достъп за гражданите

В края на миналото лято, фондация „Вижънъри“ реализира своя проект „Сезони“ в подлеза на бул. „България“ и бул. „Тодор Каблешков“. В рамките на инициативата, 12 художници от различни държави, изрисуваха около 400 кв.м. от стените в подлеза. Пред Радио София Деляна Ангелова от фондацията припомни, че целта на проекта е да напомни на столичани..

публикувано на 06.06.24 в 09:53

Известни личности дават старт на инициативата "Четенето е модерно"

Като част от инициативата на Столичната община - Месец на детето, в Градската градина, до Народния театър „Иван Вазов“, ще бъде даден старт на събитието „Четенето е модерно“. Официалното откриване е днес в 17.00 ч. от кмета на София Васил Терзиев и заместник-кмета по социални дейности Надежда Бачева. Програмата включва четене на откъси от..

публикувано на 06.06.24 в 08:49

Слънце в четвъртък и температура в София около 27°

Днес ще бъде предимно слънчево. След обяд отново ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, но главно в планинските райони ще превали и прегърми, съобщиха от НИМХ. Ще духа умерен запад-северозападен вятър. Максималните темпераутри ще са между 27° и 32°, в София - около 27°. Преди обяд над планините ще бъде предимно слънчево. Около и след обяд ще..

публикувано на 06.06.24 в 07:35