Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Био продукти от Балкана завладяха Градската градина в София

Седмото издание на форума „Зелени дни“ стартира днес в Градската градина. Завръщането в сърцето на София на най-старото изложение на отговорния бизнес от сутринта привлича вниманието на софиянци и доста любопитни чужденци с интересните си щандове.

Може да намерите производители и дистрибутори на натурални и био продукти, малко познати туристически дестинации и български производители, избрали да произвеждат чиста храна, и поставили в основата на своята дейност здравето и качеството.

Своята дейност ще представят и представители на мрежата „Зелена къща“ и алтернативния туризъм, магазини за планинска и къмпинг екипировка, граждански инициативи и природозащитни организации. Централен фокус в тазгодишното издание са възможностите за рестарт на „българското село“.

Чуйте повече от разговора на Александра Илиева с прецедателя на Организацията за алтернативен туризъм в България и също един от главните организатори - Любомир Попйорданов. Той споделя повече за "Зелени дни" и какво ни говори това, че фестивалът се провежда за седма поредна година.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Поезията и природата

"Поезия/Природа" е темата на 16-ото издание на Международния литературен фестивал "СтолицаЛитература". Публичната му програма започва от 13 юни 2024 г. и продължава до 20 юни, съобщават организаторите от Фондация "Елизабет Костова". Тазгодишното издание на фестивала е посветено на взаимовръзката между поезия и природа в свят, в който..

публикувано на 10.06.24 в 12:22

7 партии в новото Народно събрание, при обработени 64,06% протоколи

Седем политически партии и коалиции ще влязат в 50-тото Народно събрание, показват междинни данни на Централната избирателна комисия при обработени 64,06% от секционните избирателни протоколи. Това са ГЕРБ-СДС, ДПС, ПП-ДБ, "Възраждане", БСП за България, ИТН и ПП "Величие". Коалицията ГЕРБ-СДС е първа политическа сила в..

публикувано на 10.06.24 в 11:51

Бай Данчо - готвачът на Тодор Живков е пресолявал ястието само веднъж

Йордан Стоичков, по-известен като Бай Данчо - готвачът на Тодор Живков, е готвил на различни места, за различни делегации, но винаги се е стремил да представя българската кухня. Започва своята кариера в ресторанта на "Копитото", където стажува след като е завършил тогавашния техникум по обществено хранене в София. "Там работех с един колега -..

публикувано на 10.06.24 в 10:45

Радослав Бимбалов: Политиците изместват важните теми много успешно

Политическата ни система не си е взела правилните поуки, дори и от съвремието, не само от историята, каза пред Радио София писателят и експерт по комуникации Радослав Бимбалов. „Резултатите ясно показват – първо, че гласоподавателите трайно са се отказали от интерес към управлението на страната и своя контрол върху това управление, защото..

публикувано на 10.06.24 в 10:16
Светлин Тачев

Светлин Тачев: Гражданите не намират алтернатива и затова не гласуват

По-малки политически формации са с добър резултат на тези избори заради ниската избирателна активност, коментира пред Радио София Светлин Тачев от "Галъп интернешънъл болкан", социологическата агенция, с която БНР работи на изборите 2 в 1. „Колкото по-малко хора гласуват, толкова повече бариерата за влизане в Народното събрание, по абсолютен..

публикувано на 10.06.24 в 09:32

7 партии в новото Народно събрание, при обработени 50.96% протоколи

Седем политически партии и коалиции ще влязат в 50-тото Народно събрание, показват междинни данни на Централната избирателна комисия при обработени 50,96% от секционните избирателни протоколи. Това са ГЕРБ-СДС, ДПС, ПП-ДБ, "Възраждане", БСП за България, ИТН и ПП "Величие". Коалицията ГЕРБ-СДС е първа политическа сила в проведените..

публикувано на 10.06.24 в 09:09

Жълт код за горещо време в цялата страна, в София - около 34°

Днес ще бъде предимно слънчево и топло. Ще духа слаб до умерен вятър от южната четвърт, съобщиха от НИМХ. След обяд ще е горещо с максимални температури между 33° и 38°, на места в Горнотракийската низина и по-високи, в София - около 34°. Заради очакваните високи температури  за понеделник е обявен жълт код за горещо време в цялата страна. Над..

публикувано на 10.06.24 в 07:35