Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

За рехабилитацията на "Самоковско шосе" проект има, конкретни дати - не

Тази седмица в предаването "Вашият глас" коментираме темата за рехабилитацията на "Самоковско шосе" в  участъка около Панчарево и Кокаляне.

Разговаряхме с Галина Бел, представител на Сдружение за развитие на Панчарево и Кокаляне. От Сдружението настояват рехабилитацията на шосето да не се отлага повече във времето и отсечката от Софийския околовръстен път до обръщалото на автобусна линия 1 в Кокаляне да бъде основно ремонтирана, тъй като пътят е в много лошо състояние, което доведе и до неколкократни протести на жителите на двете села. 

След протеста през месец май миналата година жителите на околните населени места получиха уверението на бившия министър, сега заместник регионален - министър Николай Нанков, че през 2019 г. ще започне пълна рехабилитация на “Самоковско шосе” в участъка около Панчарево и село Кокаляне.

Според писмен отговор на Николай Нанков от юни 2018 година до Сдружението за развитие на Панчарево и Кокаляне, рехабилитацията на второкласен път 82, в участъка от обръщалото на масовия градски транспорт до Софийския околовръстен път, който е в урбанизираната територия на град София, и се поддържа от Столичната община, може да бъде изпълнена по взаимна договореност между компетентните институции Агенция „Пътна инфраструктура“ и Столичната община.
Ние се свързахме с Димитър Сичанов, кмет на район Панчарево, за да разберем кога се очаква да започне рехабилитацията на въпросния участък, както и дали ще това ще стане в рамките на тази година, както обяви през месец май миналата година Николай Нанков. 

Има изготвен проект за рехабилитация, каза кметът на Панчарево – Димитър Сичанов и допълни, че що се отнася за текущи ремонти поддръжката на доброто състояние на "Самоковско шосе" се извършва от Столичната община.
Сичанов посочи, че желанието на районната администрация е за цялостна рехабилитация на трасето, но не знае докъде са стигнали проектите. Относно тротоарите Сичанов посочи, че те са са ремонтирани преди няколко години и ще бъдат отремонтирани отново, когато започне цялостната рехабилитация на "Самоковско шосе". Джобове за автобусите, посочи кметът, могат да се направят там, където няма да бъдат засегнат зелените площи. 

Сичанов добави, че в момента се работи усилено по проектите за канализация на Кокаляне и Панчарево, които са в напреднала фаза, а до края на другия месец трябва да бъде приет Регионалният ПИП за София.

Цялото предаване - чуйте в звуковия файл. 
Ако и вие имате нерешен проблем с институциите в София и не знаете към кого да се обърнете, потърсете ни във фейсбук страницата на Радио София, на имейл glas@bnr.bg, както и на телефон 02/ 93 36 200. Не забравяйте да оставите име и телефон за контакт. Ние ще се свържем с вас.

Последвайте Радио София и в Instagram. Харесайте и страницата ни във  Facebook.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Още по темата

През 2019 г. започва пълна рехабилитация на част от “Самоковско шосе”

През 2019 г. ще започне пълна рехабилитация на част от “Самоковско шосе” в участъка около Панчарево и село Кокаляне. Това обяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков . Обещанието идва след снощния протест на жители от..

публикувано на 14.05.18 в 19:40
ВИЖТЕ ОЩЕ

Спортен празник организират от район "Изгрев" по повод Деня на българския спорт

На 22 май район "Изгрев" на Столична община ще отбележи Деня на българския спорт с разнообразни спортни активности за деца от 7 до 17 години. Инициативата бе предвидена за утре, 16 май, но лошото време бе причина празникът да се реализира с..

публикувано на 15.05.24 в 17:31
Д-р Николай Стоилов

Д-р Николай Стоилов е назначен за временно и.д. директор на УМБАЛ "Св. Иван Рилски"

Д-р Николай Стоилов е назначен за временно изпълняващ длъжността директор на УМБАЛ "Св. Иван Рилски", след като досегашният управител на лечебното заведение д-р Дечо Дечев отказа удължаване на договора му до провеждането на конкурс. Д-р..

публикувано на 15.05.24 в 17:24
Александра Александрова-Сани(в средата) с Крис Илиев и Деси Попова

Александра Александрова - Сани за пътя към успешната реализация в чужбина и семейните ценности

Александра Александрова - Сани е психолог, която живее и работи в Англия. Тя бе гост в предаването "Добър вечер, София" и разказа за своя житейски и професионален път. Ето какво ни сподели Сани: "Работя в Националната пробация във..

публикувано на 15.05.24 в 16:55

В София се състоя Международна конференция "България в еврозоната, кога?"

България е член на Европейския съюз, но не и на еврозоната. Въпреки това страната изрази стремежа си да приеме еврото през 2025 г. Дали, кога и как ще се случи това? За да отговорят на тези въпроси, Асоциацията на почетните консули в България..

публикувано на 15.05.24 в 16:52

Как да се избегне спонтанен аборт

От 1993 година 15 май е Международен ден на семейството. Той е учреден от Генералната асамблея на ООН и целта му е да повишава информираността по въпроси отнасящи се за семейството. По данни на статистика всяка трета бременност в България завършва с..

публикувано на 15.05.24 в 16:14

За 20-и път София се присъединява към Европейската нощ на музеите

На 18 май 2024 г., за 20-и път София се присъединява към Европейската нощ на музеите. Инициативата се организира от Френския институт в България, Министерството на културата и Столичната община. И тази година, жителите и гостите на столицата ще..

публикувано на 15.05.24 в 15:26

С изложбата "310 години пишеща машина" НПТМ отбеляза 67 години от създаването си

На 13 май 2024 г. Националният политехнически музей навърши 67 години от своето създаване. По този празничен повод неговият екип кани жителите и гостите на столицата на специално подготвената нова изложба "310 години пишеща машина“..

публикувано на 15.05.24 в 15:03