Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Магдалена Милтенова: Искаме безпрепятствено да работим

Снимка: БГНЕС

Протестите трябва да бъдат провеждани в рамките на закона и да не засягат други граждани. Блокадите на кръстовищата възпрепятстват работата на транспортните превозвачи, обясни пред Радио София Магдалена Милтенова от Конфедерацията на автобусните превозвачи. 

"Става въпрос за оцеляване, защото бизнесът ни е в много тежко състояние заради кризата. Много е важно ние да можем да работим в този момент, след като в края на март месец бяха спрени много автобусни превози," подчерта Милтенова.

Алтернативните пътища не се използват само от автобусния транспорт, а и от всички останали участници в движението, което усложнява ситуацията пред превозвачите.

Магдалена Милтенова посочи, че държавната помощ не решава всички проблеми, а фирмите-превозвачи искат да могат да работят в рамките на възможното и сами да осигуряват доходите си.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Свежи цветя, положени на лобното място на Ани и Явор, които бяха пометени от лека кола на София през май.

Протест в столицата година след смъртта на Ани и Явор на пешеходна пътека

Една година след смъртта на Ани и Явор, чийто живот бе отнет на пешеходната пътека при кръстовището на бул. "Сливница" и ул. "Русе" в София, от Фондация "Ани и Явор: Ключът е любовта" и Инициативен комитет "Заедно срещу безумията по пътищата“ организират протест тази вечер на мястото на инцидента. В знак на съпричастност след трагедията, при..

публикувано на 08.05.24 в 10:11
Диана Русинова

Диана Русинова: Да се възстанови последната законна организация на движение по бул. "Партиарх Евтимий" и "Витоша"!

Някои експерти по движение по пътищата са в потрес от проекта за реорганизация на движението по бул. "Партиарх Евтимий", "Витоша" и "Фритьоф Нансен" . " Не сме против велосипедните алеи и София да се развива като екологично чист град. Не мисля и че по-трудното за някои паркиране назад е проблем. Лошото е, че хора, които дойдоха на власт с..

публикувано на 08.05.24 в 09:16

20 градуса в София, но ще вали

Днес  ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Около и след обяд на много места ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици. Ще има условия за градушки. Значителни по количество ще са валежите в Западна и Централна България. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток и с него ще започне да нахлува хладен въздух ...

публикувано на 08.05.24 в 07:20

Перфектната формула за баланс във всекидневието ни е 3x8

След двата големи християнски празника в едно Великден и Гергьовден е време отново да пренастроим себе си към обичайния работен ритъм. Вероятно някои от нас по време на тези празници са планирали и други – лятната семейна отпуска например.  Какъв е добрият баланс между делници и празници, за да не се налага да си почиваме и от празниците и..

публикувано на 07.05.24 в 17:10
Весислава Антонова

Весислава Антонова: Не бива да отслабва класическата функция на медиите - да бъдат критици

На общоевропейско ниво и по-специално в страните от Източна Европа днес сериозно личи замирането на културата на дебата . Народното събрание се е превърнало в някакъв символ на този вид култура, на липса на диалог. Медиите, които трансферират идеи между политиците и обществото, също са заразени от тази култура на липса на диалог. Това..

публикувано на 07.05.24 в 16:05
Евелина Славкова

Евелина Славкова: Различните партии ще приложат различни кампании

Предизборната кампания започна още при опита за ротация в управлението. Явно са усещали, че изборите наближават. Сега е важна подребдата на листите, лидерските сблъсъци, както и посланията. Различните политически партии ще имат нужда от различни кампании , подчерта в коментара си коментира пред БНР-Радио София социологът Евелина Славкова ,..

публикувано на 07.05.24 в 15:15

Д-р Тимен Тимев представя новата си книга "Секс, молитва, революция"

Д-р Тимен Тимев е един от най-авангардните писатели на нашето съвремие. Практикувал е като психиатър в Севливо, Карлуково и София. Той е един от най-дълбоките изследователи на човешката психика, личностно и духовно развитие. Тимен Тимев е автор на редица книги, философски трактати и драматургични пиеси. Използващ псевдонимът Материус..

публикувано на 07.05.24 в 14:44