Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Алек Кирев с нова песен - "Коя си ти?"

Алек Кирев в "Добър вечер, София"
Снимка: Радио София

Гост в "Добър вечер, София" беше Алек Кирев, за да поговорим с хумор за нещата от живота и да представи новата си песен "Коя си ти?"

"Така се пее в припева", шегува се Алек и разкри, че песента разказва за позната на всеки от нас житейска ситуация: "Случвало ли ви се е да кръстосате поглед с красиво момиче в трамвая и след това то изчезва яко дим? На 99,9% от нас се е случвало", твърди той.

"Песента е писана за хората, които постоянно търсят идеалния партньор, този образ, който всеки си е изградил в главата. За хората, на които им предстои да направят това, или пък изпитват някаква форма на самота, но те, ние, всички имаме тази представа за идеалния партньор. Тази песен е писана точно за това", сподели Алек Кирев.

"Ако погледнем нещата по-философски, всъщност няма грешни партньори, защото всеки човек в живота ни ни е научил на нещо. Животът няма само една цел, той има много цели, има много събития, всеки ден минаваш през нещо", допълни той.

Музиката и текстът на "Коя си ти?" са авторски, клипа е заснел на телефона си.

Разкрива, че първо пише музиката, след което идва текстът.

"С времето осъзнах, че искам сам да пиша текстовете на моите песни, защото така се чувствам още по-изразен. С видеото нещата не стоят точно така, но ми беше интересно, а когато ти е интересно си мотивиран да направиш нещо, когато се потопиш в него си казваш – защо да не мога да го направя, защо не? Когато навлезеш в потока то се получава, субективно е дали е хубаво или лошо, важното е ти да си доволен, а аз съм много доволен от това, което стана", посочи изпълнителят.

Работата по песента е съвместна с Роби Николов – по-известен като артист, автор и продуцент.

Чуйте още за творческия процес и това, което предстои за Алек - нещо интересно и различно, както го определя самият той. Гледайте и видеото на "Коя си ти?"


По публикацията работи: Спаска Давранова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Столичните общински съветници от “БСП за България” искат оставката на зам.-кмета по транспорта

Кметът на София Васил Терзиев да освободи от поста зам.-кмета по транспорт Илиян Павлов, призоваха от Местна коалиция “БСП за България” в Столичния общински съвет. Причината е  въведената реорганизация на движение по бул. ”Патриарх Евтимий”, бул.“Фритьоф Нансен” и бул. “Витоша”, и възникналото обществено недоволство. От групата заявиха, че..

публикувано на 16.05.24 в 11:58

Бивше незаконно сметище ще бъде превърнато в паркинг на СДВР

"Считам за абсолютно недопустимо в 21 век изчистено нещо само преди една седмица, или две в момента да е в такова състояние. Вариантът, през който ние можем да решим даден проблем максимално да въвлечем хората и държавата в дадена кауза." Повече подробности можете да чуете в звуковия файл.

публикувано на 16.05.24 в 11:00

Ще върнат ли полигоните в обучението на шофьорите?

За това какво може да се направи за безопасността по пътищата заради зачестилите инциденти и как трябва да протича обучението на водачите говори Росен Рапчев, експерт в Държавна агенция безопасност по пътищата. По думите му пътнотранспортните произшествия са случайни събития, които не са планирани. "Всеки смята, че със своите действия той..

публикувано на 16.05.24 в 09:49

Ще остане дъждовно

Днес времето ще се задържи предимно облачно, като атмосферното налягане ще остане малко по-високо от средното за май. На места главно в западната половина от страната ще има валежи от дъжд, като през деня те ще са слаби и на по-малко места. Вятърът ще е слаб до умерен югоизточен. Минималните температури ще бъдат между 6° и 11°, за района на..

публикувано на 16.05.24 в 07:15

Спортен празник организират от район "Изгрев" по повод Деня на българския спорт

На 22 май район "Изгрев" на Столична община ще отбележи Деня на българския спорт с разнообразни спортни активности за деца от 7 до 17 години. Инициативата бе предвидена за утре, 16 май, но лошото време бе причина празникът да се реализира с по-късна дата. Събитието ще открие кметът на район "Изгрев" д-р Делян Георгиев.   В партньорство с..

публикувано на 15.05.24 в 17:31
Д-р Николай Стоилов

Д-р Николай Стоилов е назначен за временно и.д. директор на УМБАЛ "Св. Иван Рилски"

Д-р Николай Стоилов е назначен за временно изпълняващ длъжността директор на УМБАЛ "Св. Иван Рилски", след като досегашният управител на лечебното заведение д-р Дечо Дечев отказа удължаване на договора му до провеждането на конкурс. Д-р Стоилов е част от екипа на Клиниката по ревматология към УМБАЛ "Св. Иван Рилски" от 2011 г. Той..

публикувано на 15.05.24 в 17:24
Александра Александрова-Сани(в средата) с Крис Илиев и Деси Попова

Александра Александрова - Сани за пътя към успешната реализация в чужбина и семейните ценности

Александра Александрова - Сани е психолог, която живее и работи в Англия. Тя бе гост в предаването "Добър вечер, София" и разказа за своя житейски и професионален път. Ето какво ни сподели Сани: "Работя в Националната пробация във Великобритания, където водя групи на хора извършили престъпления. Целта на нашата работа е да помогнем на..

публикувано на 15.05.24 в 16:55