Теми от деня


“Златен век“ за непослушното старо момче от Петрич

    Най-големият шоумен във Варна – Кирил Аспарухов, бе отличен с наградата „Златен век“. Призът на Министерството на културата той получава заради изявите и инициативите си в културния живот на Варна, като те имат национална и европейска значимост...

публикувано на 28.05.20 в 11:56

Възнесение Господне е!

Десетки миряни изпълниха храма „Въведение Богородично“ в Благоевградза да отбележат църковния празник Възнесение Господне (Спасовден). Всички те дойдоха за да се помолят най–вече за здраве и благоденствие, с мисъл за най-близките и обичани хора.Част от..

публикувано на 28.05.20 в 10:44

Най-после Бодуров се върна в „Пирин“!

Трансферната бомба във Футболен клуб “Пирин“ (Бл) е факт: днес договор с родния си клуб подписа един от най-класните защитници в нашия футбол – Николай Бодуров. Той се върна с неизказана радост в родния си клуб след дълга и впечатляваща 11-годишна..

публикувано на 27.05.20 в 14:01
Снежанка Пенова

Снежанка Пенова – девойка „Кюстендилска пролет“ 2019 на прага на зрелостта

С лице към знанието, младостта и бъдещето – Снежанка Пенова - девойка „Кюстендилска пролет“ 2019.  Снежанка е ученичка от ПГИМ „Йордан Захариев", специалност банково дело.  Тази година тя е сред хилядите български абитуриенти, за които..

публикувано на 27.05.20 в 13:57

Близо 800 квестори ще следят спазването на реда по време на ДЗИ по БЕЛ в област Благоевград

Зрелостниците за първия държавен изпит по български език и литература, който ще се проведе на 1 юни, са 2 492.  На виртуарна среща между директорите на училищата от Пиринско с експерти от регионалното управление по образование са напомнени..

публикувано на 27.05.20 в 13:50

Виртуални турнири на Пукльовците и БФ Биоразнообразие

Пукльовците и Българска фондация Биоразнообразие организират виртуални турнири, с които да повдигнат сред най-малките важни теми за опазването на застрашените видове в България. Всеки виртуален турнир е насочен към конкретен застрашен вид. В два..

публикувано на 27.05.20 в 13:50

Покритият плувен басейн отново приема посетители

От вчера покритият басейн в Благоевград вече работи и приема активно спортуващи деца и възрастни. Репортерската ни проверка установи, че в комплекса се спазват стриктно всички мерки за недопускане на разпространението на Covid-19. Тази сутрин..

публикувано на 27.05.20 в 10:46

Изложба по случай 24 май е експонирана в общинския парламент в столицата на Черна Гора

По случай 24 май – Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост в залата на общинския парламент на столицата Подгорица , Посолството на Република България в  Черна гора организира  представяне то на изложбата  „ Книги, посоки,..

публикувано на 26.05.20 в 18:04
Адриана Стоименова

Адриана Стоименова: Над 220 хиляди лица са запазили своята заетост по Програмата 60 на 40

„99 хиляди лица са регистрираните безработни в Бюрата по труда в цялата страна към 19 май„ – съобщи за Радио Благоевград заместник – министърът в социалното министерство Адриана Стоименова, по време на посещението си в Благоевград миналата седмица...

публикувано на 26.05.20 в 15:33
Цветелина Петрунова

Представяме ви Цветелина Петрунова – от студиото на Радио Благоевград до Берлинале

Млада, умна и одухотворена – Цветелина Петрунова – едно момиче от Благоевград, което по пътя на мечтите тръгва от младежкото предаване на Радио Благоевград "Тийн зона" и стига до първия ред на международния филмов фестивал Берлинале.  В интервю на..

публикувано на 26.05.20 в 14:33