Велика сряда е - църквата отбелязва предаването на Исус от Юда

За православните християни днес е Велика сряда - третият ден от Страстната седмица. На този ден църквата възпоменава предателството на Юда Искариотски, който предава Исус Христос за 30 сребърника. Последната седмица на Великия пост църквата нарича..

публикувано на 01.05.24 в 08:51

Димитър Недев: Откритият средновековен некропол в Созопол е само начален етюд

Нови и сериозни находки очакват археолозите при проучванията на терена, където ще бъде изградена автогарата в Созопол. Тя ще се намира на провлака между новия и стария град. Досега там бе открит средновековен некропол. С интересни прояви в..

публикувано на 01.05.24 в 08:50

Отиде си писателят Здравко Попов

Снощи на 85- годишна възраст почина писателят и хуморист Здравко Попов. Той е роден през 1939 година в Пловдив. Работил е като журналист, библиотекар, частник-дърводелец. Автор на осем сборника с хумористични разкази: „Акорди извън клавиатурата“ (1974),..

публикувано на 01.05.24 в 08:44

КЕВР ще определи цената на природния газ за май

Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) се очаква днес да определи цената на природния газ през май. Предложението на "Булгаргаз" е за около 56 лева на мегават час. Ако цената бъде утвърдена, синьото гориво ще бъде по-евтино с 6% от април.

публикувано на 01.05.24 в 08:29

Ремонтират част от ул. „Георги Калоянчев“, спирка „Велека“ няма да се обслужва

На 1 и 2 май, за времето от 08.00 до 20.00 ч., ще бъде променена организацията на движението за извършване на ремонтни дейности на пътното платно на ул. „Георги Калоянчев“, в участъка от ул. „Петко Задгорски“ до ул. „Димитър Аврамов“, като отсечката ще..

публикувано на 01.05.24 в 08:15

Потребители на 8 социални услуги в Бургас ползват телемедицина

В Бургас все повече потребители на социални услуги ползват възможностите на телемедицината. Осем социални институции имат достъп до здравни грижи от разстояние чрез специални телестанции. Управителят на Домашния социален патронаж Валентина..

публикувано на 01.05.24 в 08:10

Иконописецът Тошко Вачев с изложба в църквата на остров "Св. Анастасия"

Изложба на икони ще представи Тошко Вачев на остров "Св. Анастасия". Тя е подредена в преддверието на островната църква и ще бъде открита днес на 1 май. Събитието е и по случай десетгодишния юбилей на туристическия комплекс...

обновено на 01.05.24 в 07:47

Министър Милошев обсъди развитието на Странджа и Южното Черноморие

Перспективите България да развива климатолечение като част от здравния туризъм обсъди министърът на туризма Евтим Милошев заедно с представителите на Сдружение „Рафаел – инфо, култура и туризъм“. В срещата участваха заместник-министрите на туризма Ирена..

публикувано на 30.04.24 в 17:12

Руси Чанев ще получи "Аскеер" за цялостен принос към театъра

Голямата награда "Аскеер" за цялостен принос към театралното изкуство ще получи актьора Руси Чанев, а с почетен "Аскеер" ще бъде удостоена актрисата Мимоза Базова. Театралните отличия се връчват по традиция на 24 май в театър "Българска армия"...

публикувано на 30.04.24 в 16:18

Приеха отчета и бюджета на Асоциацията по ВиК – Бургас

Заседание на общото събрание на Асоциацията по ВиК се проведе днес. Областният управител Мария Нейкова се срещна с представители на дружеството и кметовете на общините в област Бургас. В началото на срещата се приеха с единодушие отчета за..

публикувано на 30.04.24 в 16:06