Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Започна общественото обсъждане на „Балнео и Спа дестинациите в България“, а три нови компании ще предлагат страната ни за здравни почивки

Тези добри новини ,представи миналата събота председателя на Българския съюз по балнеология и спа, и вицепрезидент на европейския съюз по балнеология и спа – Сийка Кацарова в предаването за туризъм.

В Сандански бе дадено началото на общественото обсъждане на „Балнео и Спа дестинациите в България“, предложени и разработени от Министерството на туризма и Българския съюз по балнеология и Спа туризъм.Седем са обособените дестинации – Черноморска , включваща Варна, Бургаски минерални бани,Поморие ,Софийска,Югозападна, Средногорска, Родопска, Югоизточна и Старопланинска балнео и спа дестинации.

На 22 май предстои обсъждането в община Стара Загора, а за Черноморския район се очаква да бъде през месец юни във Варна, но все още не е уточнена датата. Останалите райони ще бъдат посетени до края на лятото, като заключителните данни ще бъдат представени на предстоящия конгрес на БУБСПА,който ще се състои в Огняново и Гоце Делчев.

Повече за идеята, избора и разработването на предложенията ,чуйте в разговора с председателя на БУБСПА и вицепрезидент на ЕСПА – Сийка Кацарова в предаването за туризъм „Виа Понтика“ на БНР-Бургас,излъчено на 19.05.2018г.:


А, от Германия и западните пазари Сийка Кацарова добави и добри новини , както по отношение на летния сезон, така и в повишения интерес за целогодишен туризъм в спа и балнео комплексите ни ,чрез разработваните от съюза програми - от октомври до март !

Три големи западни компании вече са проявили интерес, и се очаква да предлагат нашата страна за здравни почивки! Това е насока по  която съюза работи и презентира  в страните от ЕС.

И още новини за предстоящия конгрес на ЕСПА – чуйте във звуковият файл:


Отново се забелязва липсата на Бургас , и участието му,както в работните и обсъждани теми във сферата на балнео и спа туризма, така и в привличането на такива на място, където да почерпят бизнеса,туристическите организации и общините опит и даващи резултат практики от водещи специалисти и организации, като БУБСПА.

Повече за обсъжданията и срещите в Черноморския район очаквайте скоро в предаването за туризъм на БНР Бургас,което можете да слушате всяка събота след 08:00ч.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

"Булевард Демокрация" на 11 юни

Темите в предаването: Два дни след изборите за Народно събрание и Европейски парламент търси коментари на случващото се в страната и Европа. Двете страни на една монета, какво се случва в коалицията ПП-ДБ и какво сочат направените анализи. Ще чуем  координатора  за региона на ПП Емил Соколов и  избрания за депутат Димитър Найденов от Демократична..

публикувано на 11.06.24 в 14:51

ОЧАКВАЙТЕ В „АКЦЕНТИ“ НА 11 ЮНИ:

Животът ни учи как да управляваме времето, а времето как да ценим живота! Добро утро във вторник. Да започнем деня с усмивка и добро настроение. Екипът ни днес – звукорежисьор е Ваня Желева, новините ще представя Християна Йорданова, водещ е Стефка Бакърджиева. Ето и акцентите в сутрешната ни програма от 7 до 10 ч: -   В рубриката..

публикувано на 11.06.24 в 06:30

Булевард "Демокрация" на 10-ти юни

Постоизборно ще е предаването ни днес. Изборния ден ще обобщи председателя на РИК Бургас, ще видим и какво мислят бургазлии за бъдещето на новия парламент и голямата изненада - партия "Величие". Ще чуем техния координатор Михаил Динев. Тодор Иванов, ще коментира пък резултата на Има такъв народ. Те за пръв път се явяват на евроизбори и печелят едно..

публикувано на 10.06.24 в 14:50

ОЧАКВАЙТЕ В "ИСТОРИИ ЗА ДОБРОТО" ОТ 17 ДО 18 Ч.:

Отново сме готови да ви разкажем за положителни примери и каузи в ежедневието ни, да ви срещнем с добри хора и да ви  заредим с положителни емоции. Звукорежисьор е Теодора Кралева, аз съм Стефка Бакърджиева.  В предаването ни днес: -  В рубриката Мисия Добро ще ви разкажем за благотворителния футболен турнир В Бургас, които се..

публикувано на 09.06.24 в 15:30

ОЧАКВАЙТЕ В „ЕВА В НЕДЕЛЯ“ ОТ 13 ДО 15 Ч:

Животът е един, а и без това минава толкова бързо. Струва си да направиш всичко по силите си, за да си щастлив. Всеки ден. А в неделя, щастливите мигове трябва да са по много за  всички! Не забравяйте, че днес е изборен ден и е наше право и граждански дълг да упражним правото си на глас. Ще продължим да ви информираме и как протича изборния ден в..

публикувано на 09.06.24 в 11:30

"Ден до пладне" на 8 юни

Под знака на завършилата вчера предизборна кампания и последните социологически прогнози преди вота премина първата седмица от юни. Темата за изборите ще присъства в седмичното ни обзорно предаване "Ден до пладне" в днешния ден за размисъл преди утрешните избори две в едно - за  50-о Народно събрание и за Европейски парламент, тъй като п рез днешния..

публикувано на 08.06.24 в 09:00

Булевард Демокрация на 7-ми юни

Темата ни днес е свързана с предстоящите избори в неделя. За работата на секционните избирателни комисии и от къде могат да дойдат недействителните бюлетини , за подводните камъни на 9-ти ще научим повече след малко.  Изборната реторика продължаваме и в коментара, който днес е на колегата Георги Тошев. Според него гласуването е право, но и граждански..

публикувано на 07.06.24 в 15:01