Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Затварят "Гурко" от петък до неделя

Продължават ремонтните дейности на ВиК мрежата по ул. "Генерал Гурко". Там се изграждат домови отклонения от ул. "Трайко Китанчев" до ул. "Цар Симеон I".

Затова и в този участък ще бъде забранено движението на превозни средства в периода от 09.00 ч. на 24.01.2020 г. /петък/ до 19.00 ч. на 26.01.2020 г. /неделя/.

Движението на МПС ще се извършва съгласно създадената временна организация. 


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Адв. Величков: Да направим прокурора на Царево главен прокурор

Визията за реформи в съдебната система представиха на протеста в Бургас   от инициативата „Правосъдие за всеки“. Около 50 души излязоха и днес с искане за оставки на главния прокурор и на правителството. Прокуратурата, досега, никога не се е намесила при големите фалити на банките, посочи адв. Велислав Величков от инициативата. За..

публикувано на 03.08.20 в 19:47

Почитат основателя на Морската градина с улица

Над 130 улици получават имена след решение на Общинския съвет в Бургас. Досега отсечките, които са в нови части на „Меден рудник“, кварталите Сарафово и Крайморие, Северната промишлена зона и 5-ти километър бяха безименни, а това затрудняваше, както живеещите, така и работещите на адресите. Списъците бяха предложени от историци, общественици и..

публикувано на 03.08.20 в 15:55

Пълни са хотелите в Приморско и Царево

Сезонът в община Приморско е добър предвид пандемията, обясни кметът д-р Димитър Германов. Заложихме на рекламна стратегия за привличане на българските туристи, уточни той: Факт е, че българският турист, за нас, е най-добрият турист. Най-коректен, човек, който почива по най-добрия начин.Сега това, което направихме като стратегически ход през реклами и..

публикувано на 03.08.20 в 14:51

"Булевард Демокрация" на 3-ти август

Темата ни днес е туристическа - търсим отговор дали се напълниха курортните селища на юг от Бургас. Ситуацията в Приморско и Царево обобщаваме след минути.  Държавата все пак се отказа от прословутия софтуер за продажбите и бизнесът си остана само с направените разходи, темата е част от коментарната ни рубрика. Няколко институции все още не могат да..

публикувано на 03.08.20 в 14:29
Пътят, който не е път и води до плажа, който не е плаж

Ако има плаж – ще има и достъп до него

Няколко институции все още не могат да дадат отговор плаж ли е пясъчно – каменистaта ивица покрай т. нар. „летни сараи на Доган“. И има ли път до него, след като проверка на място показа бетонови подстъпи, водещи до морския бряг? Тоя път не е път, бетониран подход е. Така можем да обобщим официалната информация, с която разполагаме от..

публикувано на 03.08.20 в 14:04

В Сливен приключи санирането на блок 21 в кв. „Българка“

Приключи санирането на блок 21 в кв. „Българка“. Жилищната сграда е 44-ата поред от общо 51, които се обновяват по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради. Кметът Стефан Радев  увери жителите, че тепърва ще усетят комфорта и удобствата в жилищата си. Строителните дейности по жилищния блок стартираха в средата на..

публикувано на 03.08.20 в 12:34
Снимката е илюстративна.

Монтират електропровод на кръстовището за Българово

Електропровод ще бъде монтиран на кръстовището за Българово на пътя  Бургас – Айтос днес и утре, съобщават от Агенция „Пътна инфраструктура“. В участък от 200 м ще се монтира електропровод 400 kV и движението ще се регулира с пътни знаци, скоростта е ограничена до 60 км/ч. И в двата дни трафикът ще се спира за кратки интервали около 9.00..

публикувано на 03.08.20 в 09:33