Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

ОТВОРИ ОЧИ ОТ 7 ДО 10 С БНР-БУРГАС НА 10 ФЕВРУАРИ!

Юристи предлагат бързи разводи пред нотариус. Раздялата по френски образец ще става до 40 дни и ще облекчава работата на съда -темата на фокус в ефира след 8 часа
За да не загинат села, в Руенско дофинансират паралелки. Колко струва това на бюджета на планинската община ще разберем от кмета Исмаил Осман след 8.30 
Изложба, посветена на 110 години от рождението на скулптора и художник Димитър Кавръков, може да бъде видяна в Сливен. Платната с пейзажи, портрети и проекти за иконостаси са изложени в галерия „Май“. За следата, оставена от именития творец, разказваме след 9 часа. В часа за култура и изкуство проверяваме и кои са големите победители от бляскавата церемония на „Оскарите”.
Представяме и моноспектакъла „Забравена от небето“  на режисьора Станимир Карагьозов, който може да донесе безплатна за двама от нашите слушатели. В седмицата преди 14 февруари очаквайте и старта на играта ни, която обединява любовта, поезията и любовта към поезията. 

Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

ОЧАКВАЙТЕ В "ЕВА В НЕДЕЛЯ" ОТ 13 ДО 14 Ч:

Днес е 24 май, най - българският празник! В деня на буквите, азбуката, писмеността и светите братя Кирил и Методий, време е за национална гордост, за историческа памет и поздрав към учителите, учениците, културните дейци! В срещата ни днес "Ева в неделя" ще ни гостува абитуриентката Теодора Мудева, Мис България 2018. Тя завърши с отличие..

публикувано на 24.05.20 в 11:58

ОТВОРИ ОЧИ С БНР БУРГАС от 7 до 10 часа на 22- ри май

ОТВОРИ ОЧИ С БНР БУРГАС от 7 до 10 часа: Петъкът не е като другите дни. И кафето е по –сладко и светофарът свети зелено, а щастието на човек се крие в малките неща! Най-сладкото е за онези от вас, които работихте усилено през цялата седмица и сега напълно оправдано очаквате лекия мързел през задаващия се дълъг уикенд. Предпразнично и свежо..

публикувано на 22.05.20 в 06:44

ОТВОРИ ОЧИ С БНР БУРГАС от 7 до 10 часа на 21- ви май

Какво по-хубаво от това празнично начало на четвъртък… Днес православната църква почита паметта на Св. Константин и Елена. Честито на имениците! 21 май е свързан и с Дионисиевите мистерии, които почитат възраждането на природата, огнените танци на нестинарите, магическите пророчества и лечебна сила. А докато ние търсим магични начини за..

публикувано на 21.05.20 в 06:50

ОТВОРИ ОЧИ С БНР БУРГАС от 7 до 10 часа на 20- ти май

ОТВОРИ ОЧИ С БНР БУРГАС от 7 до 10 часа: Докато ясли и детски градини се готвят да отворят, идва краят на учебната година, когато родителите ще разберат какви оценки са получилии... Може и да не ви е до шеги в кризата, но само с чувство за хумор можем да повдигнем духа си. Дано са добри и новините, които се задават в сряда. За вашата..

публикувано на 20.05.20 в 06:45

ОТВОРИ ОЧИ С БНР БУРГАС от 7 до 10 часа на 19- ти май

Заедно сме, макар и на дистанция. Животът продължава обичайния си делничен ритъм, макар и с една идея по-различен, с дезинфектант и маска в джоба - новото нормално. Добро утро във вторник, старо като света се оказа само кафето, чиито аромат се носи по все още празните утринни бургаски улици! Свежо събуждане и най-актуалното от деня..

публикувано на 19.05.20 в 06:49

ОТВОРИ ОЧИ С БНР БУРГАС от 7 до 10 часа на 18- ти май

Време е за ново начало,   честит ни понеделник! Новата седмица идва с изненадващо много новости – отварят МОЛ-овете, градският транспорт влиза в редовен график, на път са детските градини да приемат най-малките, а на абитуриентите им разрешиха празник на малки групички! С ясното съзнание, че опасността не е отминала все пак приемаме, че..

публикувано на 18.05.20 в 06:55

ОЧАКВАЙТЕ В ЕВА В НЕДЕЛЯ НА 17 МАЙ ОТ 13 ДО 14 ЧАСА:

Актрисата Гергана Стоянова, която нашумя с ролята си на д-р Поли Грънчарова от сериала "Откраднат живот", пробива първо с гласа си. С гласа на бургазлийката на български език говорят Никол Кидман във филма „Австралия“, Даян Лейн в „Нощи в Роданте“, Уйнона Райдер в „Есен в Ню Йорк“, инспектор Кейт Бекет от сериала „Касъл“, а в последната версия на..

публикувано на 17.05.20 в 12:04