Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ОЧАКВАЙТЕ В "АКЦЕНТИ" НА 31 ЯНУАРИ:

Ставайте всеки ден от леглото, вярвайки, че днес ще бъде по - добре от вчера. Добро утро в сряда. Да започнем делника с чаша любимо кафе, парченце шоколад и положителни мисли! Ето и екипът ни – звукорежисьор е Стефан Генчев, новините представя Петя Янакиева, водещ е Стефка Бакърджиева.

Ето и темите в сутрешната ни програма от 7 до 10 часа:

-  Такситата в Бургас вече ще са с нови минимални цени. Това решиха общинските съветници, които по закон трябва да определят тарифите. Темата предизвика близо двучасов дебат на вчерашното заседание на местния парламент, повече ще ви разкажем след новините в 8 ч.  

-  Съюзът на парамедиците предлага екипите на Спешна помощ да бъдат снабдени с боди камери. Искането е за защита на работещите там, посочи Ива Пехливанска, председател на организацията, повече ще чуем след 8.30 ч.

-  В минутите за култура след 9 ч. ще говорим за дебютния игрален филм на режисьора Атанас Михайлов "Киберпрестъпност", който официално тръгва на голям екран от 16 февруари. Преди това предстоят  ексклузивни прожекции в избрани градове, в страната. Първи ще е Бургас.

-  Близо 30 хиляди лева ще е бюджетът на общинския фонд „Култура” в Сливен, с който се финансират проекти в различни форми на изкуството. Приемът на документи с проектни предложения вече стартира и ще продължи до 15 март, включително, в деловодството на Общинска администрация.

-  Ще добавим новини, хороскоп и културен афиш!




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

"Булевард Демокрация" на 30 април

Темите в предаването днес: Левицата обяви имената на кандидатите си за депутати от бургаски регион, листата ще се води от Румен Петков, кои са останалите? Какви са нагласите и очакванията  на гражданите на Ямбол на предстоящите избори 2 в 1? Репортаж на Даниела Костова. Трудови борси и обучения за безработни..

публикувано на 30.04.24 в 14:33

ОТВОРИ ОЧИ ОТ 7 ДО 10 С БНР-БУРГАС НА 30 АПРИЛ!

С дъжд изпращаме последния ден на април. Готвим се за голямата празнична поредица, но все още сме на делнична вълна. Такива са и темите ни в ефира до 10 часа: Финансовото състояние на Община Средец е на фокус в минутите след 8. Има реален риск от блокиране на банкови сметки на администрацията, предупреди кметът Иван Кичев. Какви са..

обновено на 30.04.24 в 07:09

Булевард Демокрация на 29-ти април

В днешния Международен ден в памет на загиналите при трудови злополуки започваме с малко данни в предаването.  Царево ще има нов резервоар за питейна вода от язовир Ясна поляна, днес бе направена първата копка.  От работата на патолозите често пъти зависи и правилното лечение. Те са тези, които са в помощ на лекарите за поставянето на диагнози..

публикувано на 29.04.24 в 14:50

ОЧАКВАЙТЕ В „АКЦЕНТИ“ НА 29 АПРИЛ:

Трябва да се събуждаме като цветята, гледайки нагоре към небето и с усмивка, пълна с надежда.  Добро утро във Велики  понеделник, началото на страстната седмица, в която ще и спомним за страданията на Исус Христос по пътя му към Възкресението!  Екипът ни днес - звукорежисьор е Ваня Желева, новините представя Нина Рангелова, водещ е Стефка Бакърджиева...

публикувано на 29.04.24 в 06:30

ОЧАКВАЙТЕ В "ИСТОРИИ ЗА ДОБРОТО" ОТ 17 ДО 18 Ч.:

Честита Цветница! Отново сме готови да ви разкажем за положителни примери и каузи в ежедневието ни, да ви срещнем с добри хора и да ви  заредим с положителни емоции. Звукорежисьор е Алекс Пенев водещ е Стефка Бакърджиева.    В предаването ни днес: -  В рубриката "Мисия Добро" ще ви разкажем за благотворителната кампания в помощ на 6 –..

публикувано на 28.04.24 в 15:00

ОЧАКВАЙТЕ В „ЕВА В НЕДЕЛЯ“ НА 28 АПРИЛ!

Цветята са усмивката на земята! Честит имен ден на всички, които носите имена на цветя! Днес отбелязваме големия християнски празник Цветница! А още цвят в неделния следобед добавяме и в ефира на БНР - Бургас с най-женското предаване „Ева в неделя“. Във времето за уикенд релакс до три следобед очаквайте: Специалната ни Ева днес също носи..

публикувано на 28.04.24 в 10:00

Булевард Демокрация на 26-ти април

Нови моменти в казуса с избор на Сливенски митрополот. Миряни призовават епископ Йеротей да се завърне от Рилския манаситир и отговори на обвиненията за безстопанственост, те откриват и нередности в ревизията на манастира в Поморие.  Жители на к-с "Славейков" в Бургас имат казус с уличните ремонти, помагат им общински съветници от БСП. Община Поморие..

публикувано на 26.04.24 в 14:50