Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ОЧАКВАЙТЕ В „АКЦЕНТИ“ НА 7 МАРТ:

Денят започва и свършва без нашето съгласие.Ние не сме господари на времето, но сме господари на неговия смисъл. Намерете смисъла в днешния четвъртък! Да го започнем с чаша кафе и добро настроение! Ето и екипът ни – звукорежисьор е Мариян Райнов, новините представя Петя Михова, водещ е Стефка Бакърджиева.

-  Социалната градина за възрастни хора с деменция "Грижовник" в село Твърдица няма да има. Общината имаше намерение да кандидатства по програма "Красива България", но заради нежеланието на местните жители, проектът няма да се реализира там. Различните гледни точки по темата ще ви представим в рубриката ни „Тема на деня“, началото поставяме след новините в 8 ч.  

-  Фермери от ямболската община „Тунджа“ канят в стопанствата си посетители на всякаква възраст от цялата страна. Инициативата "На гости на Тунджа" ще започне в четири села, в които отглеждането на плодове и зеленчуци, както и производството на мед се е превърнало в основен поминък. Повече за инициативата ще ви разкажем след 8.30 ч.

-  В минутите за култура след 9 ч. ще ви срещнем с художничката Емилия Николова. Тя представя 35 картини в изложбата си „Персони“, в която на фокус е жената като майка, любима, пазителка на дома и семейството. Част от средствата при продажбата на картините ще бъдат представени на Центъра за социална рехабилитация и интеграция в Бургас.

-  Ще добавим новини, хороскоп и културен афиш!




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

"Булевард Демокрация" на Разпети петък

Днес се счита като най-тъжния ден за християните, тъй като е разпнат Божият син Исус Христос. Ден на душевно пречистване и ден, в който не се работи. Вярващите ходят на църква, минават три пъти под масата за здраве, излизат и целуват разпятието. Постът днес е изключително тежък, но ако сте от хората, които не го спазват можете да си направите едно..

обновено на 03.05.24 в 14:30

ОТВОРИ ОЧИ ОТ 8 ДО 10 С БНР-БУРГАС НА 3 МАЙ!

Разпети петък е най-строгият ден от Великия пост по отношение на забрани. Това се дължи на факта, че на този ден Христос е бил разпънат на кръста. В знак на състрадание към него вярващите се опитват да отказват храна. В краен случай на този ден православните имат право да ядат само постни хлябове и да пият само вода след изнасянето на..

публикувано на 03.05.24 в 07:33

"Булевард Демокрация" на 2 май

Темите в предаването: От ГЕРБ-СДС регистрираха листата си в РИК Бургас, кои кандидатите за депутати от бургаски регион, ще чуем от Християна Йорданова. Как започва сезонът в Слънчев бряг, интервю на Даниела Костадинова с хотелиера Елена Андонова. В Бургас беше спазена традицията и на Велики четвъртък бяха боядисани яйца..

публикувано на 02.05.24 в 13:58

ОТВОРИ ОЧИ ОТ 7 ДО 10 С БНР-БУРГАС НА 2 МАЙ!

Ако ни четете в този час, това означава, че сте от онзи, подозираме неголям процент хора, които не са успели да си слеят празниците и днес се налага да поработят. Добре дошли в нашия отбор на 2 май! Ето и част от акцентите в ефира до 10 часа: Какви са нагласите преди изборите в Сливен – там, където сглобката не се сглоби, лявото се..

публикувано на 02.05.24 в 06:56

Очаквайте в Акценти на 1 май

Темите в предаването ни днес:  - Има ли напредък в спазването на правата на работещите у нас? Какво се промени от голямата  стачна вълна в САЩ с искане за осемчасов работен ден в далечната 1886 година и съвременните реалности? Равносметката – преди и сега в коментара на председателя на КТ "Подкрепа" в Бургас Иван Костадинов. -   Бургас..

публикувано на 01.05.24 в 07:30

"Булевард Демокрация" на 30 април

Темите в предаването днес: Левицата обяви имената на кандидатите си за депутати от бургаски регион, листата ще се води от Румен Петков, кои са останалите? Какви са нагласите и очакванията  на гражданите на Ямбол на предстоящите избори 2 в 1? Репортаж на Даниела Костова. Трудови борси и обучения за безработни..

публикувано на 30.04.24 в 14:33

ОТВОРИ ОЧИ ОТ 7 ДО 10 С БНР-БУРГАС НА 30 АПРИЛ!

С дъжд изпращаме последния ден на април. Готвим се за голямата празнична поредица, но все още сме на делнична вълна. Такива са и темите ни в ефира до 10 часа: Финансовото състояние на Община Средец е на фокус в минутите след 8. Има реален риск от блокиране на банкови сметки на администрацията, предупреди кметът Иван Кичев. Какви са..

обновено на 30.04.24 в 07:09