Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Цветната феерия "Флора" ще ни очаква в края на април

С „Дни на цветята“ стартира богатата програма от тематични уикенди на Община Бургас за 2024. Основното събитие в програмата е любимото изложение за цветя „Флора  Бургас“. В него ще участват над  90 фирми и организации. И тази година форумът ще даде среща на ценители на красотата, професионалисти в областта на флористиката и ландшафта, любители градинари и др. 


В дните от 27 април до 6 май в откритите площи на Експо център "Флора" ще бъдат ситуирани повече от деветдесет фирми и професионални организации, които ще покажат най-доброто от сезонната си цветна продукция, вносни екзотични растения, огромно разнообразие от декоративни храсти и дървета, висококачествени торове, почвени смески, семена и луковици. В залите на центъра ще посрещат автори на ръчно изработени продукти, великденски украси, венци, а също и производители на био продукти и мед. 


"Флора Бургас" е единственото по рода си събитие в България, което предлага на своите посетители изложбено пространство с представяне на артистични инсталации от растения, аранжировки и фигури, в които главен герои са цветята. В дните преди събитието, в изложбените площи ще работят професионални флористи, фирми и ландшафтни архитекти. Спецификата на инсталациите от цветя налага работа върху всеки детайл и цвете до последния момент преди откриването. Именно в това се крие и приказното очакване и ефект в изработката на аранжировките. 


В програмата и изложбените площи на Национална изложба на цветя "Флора Бургас" 2024г. ще се включат и Първото орхидеено общество в България, европейска организация на производителите на мушкато, една от най-добрите унгарски фирми, предлагащи специализирана продукция за флористи. 

От откриването на събитието на 27 април, до последния му ден - 6 май, на сцена на открито, непосредствено сред изложбените площи ще се проведат демонстрации и работилници, от които ще научите как се прави великденска украса за маса, какви са най-подходящите цветя в аранжировките за сезона, как да "излекувате" болната си орхидея и кои са най-редките видове сред това растение. В празничните дни сцената ще бъде озвучена от много музика и настроение, благодарение на любими бургаски музиканти.

Вижте програмата на тематичен уикенд „Дни на цветята“ на сайта на Община Бургас.

По публикацията работи: Ивайло Пеев


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Откриването на островния сезон ще бъде на 6 май

Лоша прогноза за времето отменя откриването на островния сезон, обявено за 4 май, съобщават от Община Бургас. За тогава бе предвидено Великденско гмуркане с водолази от сдружение „Приятели на морето“. А след него се очакваше музика на плажа, кулинарни изкушения и островно пиво. Събитието с миди на тенекия и музика на плажа се измества за 6 май...

публикувано на 02.05.24 в 14:36

Поморие отпусна средства за Великден в подкрепа на Дружеството на инвалидите

Община Поморие отпусна 1000 лева в подкрепа на хората от Дружеството на инвалидите в града, информират от пресцентъра на институцията. Със средствата бяха закупени козунаци и яйца, които от няколко дни биват раздавани на членовете на дружеството. Целта е в навечерието на Великден хората да посрещнат светлия християнски празник по-усмихнати и спокойни...

публикувано на 02.05.24 в 13:35

Две авиокомпании са с интерес към летището в Бургас

Две авиокомпании имат интерес към летище Бургас. Едната линия да е до София , а другата до Истанбул , каза кметът на Поморие Иван Алексиев . Той е заместник-председател на фонда за развитие на летището: „Фондът е учреден миналата седмица, вече имахме среща с кметовете, избран е управителен съвет с председател кметът на Бургас Димитър..

публикувано на 02.05.24 в 13:31

За Великден в Зоопарк Бургас ще има специална празнична програма

За Великденските празници в Зоопарк Бургас ще има специална празнична програма за посетителите. Там ще бъде представена н ай-голямата колекция от екзотични яйца на диви и питомни птици в България. Експозицията е постоянна и има стойност като учебно помагало. Чрез нея всеки посетител може да се запознае отблизо с редки видове яйца, обагрени в натурални..

публикувано на 02.05.24 в 12:52

Бургаски ученици организират благотворителен футболен турнир в помощ на приюта за кучета

Бургаски ученици организират благотворителен футболен турнир. Средствата от продажбата на билети ще отидат за Общинския приют за безстопанствени кучета в града. Инициаторите са единадесетокласниците от Немската езикова гимназия "Гьоте", а в инициативата им ще се включат и ученици от английска "Гео Милев", природо-математическата "Акад. Никола..

публикувано на 02.05.24 в 11:17
(архив)

Центърът за международна закрила в Ямбол ще продължи да работи, благодарение на БЧК

В Ямбол продължава дейността си центърът  за лица, търсещи международна закрила. В момента в него живеят 11 украински граждани. До края на април  дейностите в центъра се финансираха изцяло по Норвежкия механизъм, но от началото на месец май функционирането се осигурява от БЧК, уточни директорът на местната структура на организацията  Митко Филипов:..

публикувано на 02.05.24 в 11:03
Тайната вечеря на Христос с учениците му.

Велики четвъртък е: православният свят съпреживява последната земна седмица на Христос

Днес е Велики четвъртък - ден от Страстната седмица, в която православният свят съпреживява последните земни дни на Исус Христос. Евангелията разказват, че на този ден Божият син празнува последната си Пасха с 12-те си ученици. На тайната вечеря Той им разкрива, че един от тях ще го предаде и че след смъртта си ще бъде възкресен. След това се моли в..

публикувано на 02.05.24 в 07:48