Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мюзик Пойнт тази седмица: На тежка ротация в музикален план, ето кои са горещите предложения

Dua Lipa – Illusion

След по-малко от месец излиза третият студиен албум на Dua Lipa и тръпките от очакването стават по-големи след излизането на поредното подтикващо към танци парче от спечелилата Grammy звезда. В Illusion Dua не се поддава на илюзията и е  проницателна героиня, която ясно вижда недъзите на човека срещу нея. Пореден заразяващ трак от звездата с потенциал за шампионско място и от двата бряга на Атлантика.

Компилацията със заглавие Radical Optimism излиза на 3 май.

Future & Metro Boomin  – We Still Don’t Trust You

Future & Metro Boomin  са едни от най-силните имена в момента в класациите в Щатите. Неотдавна съвместният им албум We Don’t Trust You дебютира на върха в Billboard 200. Несъмнено парчето, което набра най-бързо скорост е това с участието на Kendrick Lamar и една от причините за това са нападките спрямо J Cole и Drake. Поредното доказателство, че разправиите в песни водят до покачване в интереса. Много силен рап трак, който породи и ответна реакция от J Cole в парчето 7 Minute Drill от изненадващия му  проект излязъл в петък със заглавие Might Delete Later и за който J Cole изрази съжаление, че е записал. Like That дебютира на номер едно в Billboard Hot 100. Сега продължението We Still Don’t Trust You има капацитет за подобен успех. Колаборациите в продължението са топ. Тук е дори J Cole с участието си в Red Leather, въпреки че не засяга скорошните си дрязги с някои рап титани. Друго, което се струва да се отбележи и електронния денс наклон в звученето на албума на звездното дуо.

Sabrina Carpenter – Espresso

Ново предложение от поп звездата, която неотдавна достигна за първи път върха в американския мейнстрийм радио чарт с Feather и която този уикенд дебютира на Coachella.  Sabrina Carpenter пусна тази седмица Espresso. Готиният трак привлича с лятно плажно звучене, пренасящо в сутрин, в която пием еспресо галени от нежен бриз и на балкона на хотелска стая с изглед към красив плаж. Самата Carpenter е в ролята на бликащо от кофеин създание, което пречи на обсебени от мисли момчетата да спят.

Fat Dog - King of the Slugs

Феновете на тази банда, която прави сюрреалистичен, сайкъделик рок да ме простят, че с такова закъснение ги откривам. Запознаването с квинтета от Южен Лондон не трябва да се отлага. Те оформят стила си в един от инкубаторите за рок саунда на Острова – The Windmill в Брикстън и изригват миналата есен с това парче. Няма как да ви остави безучастни с отприщването си на една мощна енергия от съвременен прочит на пънк музиката.

Kehlani - After Hours

Приемете поканата за дансинга от арендби звездата Kehlani в горещия нов хит After Hours. Първото солово издание за таланта след албума от 2022 Blue Water Road. В парчето блика парти вайб и изпраща команда “ръцете горе.” Има вероятност да не се противите и да останете след края на работното време в компанията на Kehlani. After Hours ме кара да освен да се раздвижа отчасти заради познатите семпли от Move Ya Body на Nina Sky от 2004-а (в оригинал Coolie Dance Rhythm на Cordel "Scatta" Burrell. Чакам новина за нов албум.

За още хитове от различни стилове слушайте новия брой на Мюзик Пойнт – в неделя от 19 по БНР Бургас.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Булевард Демокрация на 29-ти април

В днешния Международен ден в памет на загиналите при трудови злополуки започваме с малко данни в предаването.  Царево ще има нов резервоар за питейна вода от язовир Ясна поляна, днес бе направена първата копка.  От работата на патолозите често пъти зависи и правилното лечение. Те са тези, които са в помощ на лекарите за поставянето на диагнози..

публикувано на 29.04.24 в 14:50

ОЧАКВАЙТЕ В „АКЦЕНТИ“ НА 29 АПРИЛ:

Трябва да се събуждаме като цветята, гледайки нагоре към небето и с усмивка, пълна с надежда.  Добро утро във Велики  понеделник, началото на страстната седмица, в която ще и спомним за страданията на Исус Христос по пътя му към Възкресението!  Екипът ни днес - звукорежисьор е Ваня Желева, новините представя Нина Рангелова, водещ е Стефка Бакърджиева...

публикувано на 29.04.24 в 06:30

ОЧАКВАЙТЕ В "ИСТОРИИ ЗА ДОБРОТО" ОТ 17 ДО 18 Ч.:

Честита Цветница! Отново сме готови да ви разкажем за положителни примери и каузи в ежедневието ни, да ви срещнем с добри хора и да ви  заредим с положителни емоции. Звукорежисьор е Алекс Пенев водещ е Стефка Бакърджиева.    В предаването ни днес: -  В рубриката "Мисия Добро" ще ви разкажем за благотворителната кампания в помощ на 6 –..

публикувано на 28.04.24 в 15:00

ОЧАКВАЙТЕ В „ЕВА В НЕДЕЛЯ“ НА 28 АПРИЛ!

Цветята са усмивката на земята! Честит имен ден на всички, които носите имена на цветя! Днес отбелязваме големия християнски празник Цветница! А още цвят в неделния следобед добавяме и в ефира на БНР - Бургас с най-женското предаване „Ева в неделя“. Във времето за уикенд релакс до три следобед очаквайте: Специалната ни Ева днес също носи..

публикувано на 28.04.24 в 10:00

Булевард Демокрация на 26-ти април

Нови моменти в казуса с избор на Сливенски митрополот. Миряни призовават епископ Йеротей да се завърне от Рилския манаситир и отговори на обвиненията за безстопанственост, те откриват и нередности в ревизията на манастира в Поморие.  Жители на к-с "Славейков" в Бургас имат казус с уличните ремонти, помагат им общински съветници от БСП. Община Поморие..

публикувано на 26.04.24 в 14:50

ОЧАКВАЙТЕ В „АКЦЕНТИ“ НА 26 АПРИЛ:

Времето е безценно. Помислете внимателно за какво го харчите. Добро утро в петък, денят който минава най - бързо през седмицата, защото живеем с очакването за уикенда. Екипът ни днес - звукорежисьор е Алекс Пенев, новините ще представя Ивайло Пеев, водещ е Стефка Бакърджиева. Ето и темите в сутрешната ни програма от 7 до 10 ч: - в рубриката ни "Тема на..

публикувано на 26.04.24 в 06:30

Булевард Демокрация на 25-ти април

Една тема с продължение намира място в първия час - кадрите в туризма и улеснението за наемане чуждестранни работници. Това ще стане с приемането на промени в Закона за чужденците. Следим заболеваемостта от коклюш в региона, случаите се увеличават.  С рецитал на стихове на Петя Дубарова пред паметника й в Морската градина на Бургас бе отбелязана 62-та..

публикувано на 25.04.24 в 14:50