Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тестват националната система за ранно предупреждение в Бургас

Националната система за ранно предупреждение и оповестяване при бедствия и въздушна опасност ще бъде тествана днес в Бургас, съобщи общината.
Между 9 и 12 часа ще прозвучат сирени и предварително записано съобщение. 
Целта е проверка на техническото състояние на системата, уточняват оттам.
По публикацията работи: Александра Маркарян


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Информационно събитие-концерт в Бургас на ОП „Транспорт и транспортна инфраструктура“

Бургас ще бъде домакин на заключително информационно събитие, представящо постиженията по Оперативна програма „Транспорт и транспортна инфраструктура“ 2014 -2020 г. Програмата е с бюджет от почти 3 млрд. лева и е една от десетте оперативни програми на Република България, които се финансират от Кохезионния и Структурните фондове на ЕС. Общата цел на..

публикувано на 29.04.24 в 16:26

Консултации с парламентарно представените партии и коалиции в Болярово

В конструктивен диалог преминаха днес консултациите с парламентарно представените партии и коалиции за разпределението на местата в секционните избирателни секции на територията на община Болярово. Те бяха водени от заместник-кмета Нина Терзиева. Присъстващите постигнаха пълно единодушие, така, че предложението ще бъде изпратено в срок с имената на..

публикувано на 29.04.24 в 15:44
Бургас

Бургас е с втория най-голям ръст на населението в България през 2023 г.

Област Бургас е втората по ръст на населението през 2023 година след Кърджали, показват обявените днес данни на Националния статистически институт. То се е увеличило с 1,5%, или 5850 души. В Кърджали ръстът е с 2,8 на сто. В областта живеят над 384 хил. души, а в града - над 188 хиляди, което нарежда Бургас на четвъртото място по..

публикувано на 29.04.24 в 15:41

Новият резервоар за питейна вода от язовир „Ясна Поляна“ ще е готов до януари

Започна изграждането на новия резервоар за питейна вода от язовир „Ясна Поляна“. Стартът беше даден със символична първа копка и водосвет. Строителните дейности по дългоочакваната реконструкция няма да попречат на нормалното водоподаване към общините по Южното Черноморие, увериха от фирмата изпълнител.  Проектът включва авариен ремонт на..

обновено на 29.04.24 в 15:11

Иван Костадинов: Най-много загинали при трудови злополуки има в строителството

Увеличение на смъртните случаи при трудови злополуки през миналата година отчитат от синдикатите в България, включително и в Бургас. Това каза Иван Костадинов, председател на регионалния съюз на КТ „Подкрепа”. Поводът е днешният Международен ден в памет на загиналите служители при злополуки на работното място: „В национален мащаб информацията..

обновено на 29.04.24 в 13:56

Учениците от ОУ „Васил Априлов“ със спектакъл в двора на Етно кафене и музей

Учениците от ОУ „Васил Априлов“ ще представят истински спектакъл в 18.00 ч. днес, в двора на Етно кафене и музей. Събитието е част от поредицата „Пролетна Етно палитра“. В него ще вземат участие учениците от 1 до 7 клас от бургаското училище, а програмата е изключително разнообразна. На сцената ще се изявят вокална група „Априлски звънчета“ и..

публикувано на 29.04.24 в 11:39

Разкриват духовната красота на Атон в Регионална Библиотека "Пейо К. Яворов"

В Регионалната библиотека на Бургас "Пейо К. Яворов" ще разкрият духовната красота на Атон с фотоизложба до средата на месец май. Тя е едно необикновено пътешествие в сърцето на духовната география.  Посетителите ще се насладят на визуален разказ, изтъкан от векове история и мистицизъм, запечатан в кадрите от Света гора. От древни манастири, пропити с..

публикувано на 29.04.24 в 11:13