Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Александър Йосифов в „Маестро, музика”

Този петък гост на Найден Андреев ще бъде композиторът Александър Йосифов.
Снимка: Емил Николов

Профилът на това музикално-публицистично предаване е многожанров, свързан с българската популярна музика. Включваме репортажи, интервюта и концерти с български участници - композитори, изпълнители, поети и аранжори на популярна музика. Предлагаме много информация, която пълноценно и с уважение представя гостите, като стремежът ни е да поднасяме с лекота малко известни или даже незнайни и любопитни моменти от биографиите на нашите участници, казва водещият Найден Андреев. В предаването се дискутират и въпроси, свързани с производството, разпространението и авторските права на създателите на българска популярна музика. Не се ограничаваме и с период - включваме музикални изпълнения от началото на ХХ век, та до наши дни, както и информация за създателите на българска популярна музика. В този смисъл предаването има амбициите да се превърне в център на събитията в българската популярна музика чрез Българското национално радио, продължава господин Андреев. 

„Маестро, музика” има динамична обратна връзка и показва големия интерес и любовта на слушателите към българската популярна музика.

Слушайте в петък, 21 октомври от 11.00 часа.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Открива се 55-ото издание на международния фестивал "Софийски музикални седмици"

От 23 май до 1 октомври в два модула – пролетен и есенен (първият повече симфоничен и хоров) ще продължи тазгодишното 55-о издание на фестивала "Софийски музикални седмици". Многобройни международни гости и изявени имена ще представят палитра от камерни и симфонични концерти, хорови и дуетни изпълнения. Акценти с подбрани произведения, композитори,..

публикувано на 22.05.24 в 10:09

София Главопулу – една от дамите на Балканите в "Ритъмът на Балканите 9" на ОНМ на БНР

Оркестърът за народна музика на БНР с диригент Димитър Христов представи "Ритъмът на Балканите" – един от най-успешните си концертни проекти, който вече 8 издания прескача граници и събира на българска сцена едни от най- изявените музиканти на Балканите. 9-ото издание, тази година, представи дамите на Балканите, с великолепен подбор на..

публикувано на 22.05.24 в 08:20
Фридрих Велики свири на флейта, а Карл Филип Емануел Бах му акомпанира

Музиката на Фридрих Велики

Пруският крал Фридрих II (1712-1786), известен още като "Велики", е не само   успешен военачалник и щедър патрон на изкуствата, но и умел флейтист и автор на голямо количество инструментални творби, сред които над 120 сонати за флейта и континуо и 4 концерта за флейта и струнни. Роден през 1712 г., Фридрих от рано проявява по-голям интерес..

публикувано на 21.05.24 в 09:05

Kласика в жанра – Глен Хюз се завръща в София

А сега да станем! Шапки долу! Защото влиза един ритащ същински хард рок колос, класик. Казват, че жив класик бил онзи, дето, като го срещнеш, си викаш: "Божичко, тоя още ли е жив!". Да, жив е гигантозавърът, който гордо носи името Глен Хюз . Голям приятел на България и герой, който си сверява часовника с миналото в името на бъдещето. А той още го..

публикувано на 20.05.24 в 14:37

От ноти към багри: Художествено пътешествие с маестро Мичо Димитров

За душевността на цигуларя, който импровизира с четката и палитрата – разговор в ефира на предаването "Нашият ден".  Цигуларят и педагог маестро Мичо Димитров откри самостоятелна изложба в столичната галерия "Икар". Експозицията съдържа 40 живописни платна и ще бъде подредена от 30 април до 30 май. В изложбата могат да се видят творби на автора..

обновено на 20.05.24 в 10:44