Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Лейдисмит Блек Мамбасо, Кристина Плухар с барокови инструменти, неаполитанска тарантела и още класики в Слънчев джаз+

Лейдисмит Блек Мамбасо
Снимка: Стивън Нилсън

Слънчев джаз+ 30.3: Африканските, но и европейските импровизационни корени на джаза с моменти от последния албум на Лейдисмит Блек Мамбасо в памет на основателката им, както и двата проекта на Кристина Плухар с барокови инструменти и гост музикант Джанлуиджи Тровези.

Втората тема бе неаполитанска тарантела и логичното ѝ продължение е с едноименна композиция от едноименен албум на един от гостите на Джаzz+ фестивал, Ларс Даниелсон. Още класики с испански изпълнители - Хендел и Рабе Абаде, Де Фая и Канисарес.

Финалът е и завършек на месеца в почит към Пако де Лусия с концертен запис на творбата му Сириаб с пианото на Чано Домингес и флейтата и саксофона на един друг от "кръстниците" ни - Хорхе Пардо.

Нощта е млада!

Слушайте в неделя, 30 март, в 21:00 ч., на честотите на Радио София или онлайн тук.

Напишете коментар за Слънчев джаз+ във фейсбук-страницата на Радио София или в сайта на Радио Бинар с подкастите на Слънчев джаз+.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.