Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Защитени ли са правата и интересите на трите деца от Разград

БНР Новини
Анелия Торошанова и Йордан Тодоров – председател на Фондация „Защита правата на децата“.
Снимка: Кирчо Стоичков

В предаването на 2 декември 2016 г. Ви разказахме частния случай на инж. Росица Пачева от Разград и нейните три внучета – две момчета на 9 години и техния батко, който е на 13 години. Бяха ли изчерпани всички възможности децата, които със съдебно решение са дадени за отглеждане на майката да растат в нормална среда при роднини?
Кое е наложило тяхното преместване в социална институция? Защо според бабата Росица Пачева от Разград служителите на отдел „Закрила на детето” премълчават истината?
Какви са възможностите, позволени от закона? Щастливи ли са децата далеч от най-близките си? 
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Мисия Бърза помощ

Как минава денят на работещия в спешната помощ? Какво е 12 часа да си на дежурство на границата между живота и смъртта, без почивка, без спирка, без право на умора? "Когато линейката пристигне навреме, тя прави чудеса. Защото хората виждат спасението, избавлението, не можете да си представите колко ни се радват – казва спешният медик Ива Кацарова, гост..

публикувано на 15.07.20 в 12:31

Спомен за Гергина Тончева

Казват, че с всеки човек си отива една вселена, има и хора, които отнасят със себе си епохи.  Гергина Тончева, легендарната първа и дългогодишна директорка на НГДЕК "Константин Кирил Философ", остави дълбока следа в поколения възпитаници на училището. "В това общо дело, каквото беше Класическата гимназия, фигурата на директора беше наистина важна,..

публикувано на 15.07.20 в 11:30
Вера Асенова

Властта трябва да свикне, че демокрацията означава конкуренция

Младите и техният световен ред в условията на пандемия, протести и неизбежна промяна. Анализаторът Вера Асенова коментира в "Нашият ден" протестите през последните дни, отговорността на гражданите към властта и на властта към гражданите, както и акцията под наслов "Масово пиене на кафе с Делян Пеевски" . "Прочетох за тази акция. Това е доста "нетипична..

публикувано на 15.07.20 в 10:27

Протестът не е от младите и за младите, а от всички за всички

" Политическо лице, което днес не излиза на улицата, а на избори ще претендира да изразява нагласи, няма да има легитимност – каза политологът Георги Киряков. Много са линиите на протестите, има всякакви искания. Нормално е за всеки протест да търси лице, което да обединява нагласите и исканията. Пръв посегна към търкалящата се по улиците власт..

публикувано на 14.07.20 в 11:12

Всички народи, които обичат свободата, обичат този ден

Всички народи, които обичат свободата, равенството и братството, обичат този ден – 14 юли, каза в ефира на "Нашият ден" Мария Конакчиева, връзки с обществеността на Френския културен институт в София, по повод националния празник на Франция.  Традиционният военен парад ще бъде символичен, а на специална почит са здравните работници, на първа линия в..

публикувано на 14.07.20 в 11:12