Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Хващам гората” или как една добра идея води след себе си други

Снимка: архив
Защо не бива да оставяме старите си дрехи до контейнерите за боклук? Защото ще „хванат гората”. В буквалния смисъл. В това са се убедили доброволците, които организират най-напред акции за почистване на столичната Борисова градина, където откриват купчини гниещи стари дрехи. Не е трудно да се досетим как са попаднали там. Тогава решават да направят дарителска кампания, за да отидат ненужните ни, но добре почистени и пакетирани дрехи, по предназначение.

Всъщност там, където бихме искали, на хора, на които са им нужни. Кампанията премина по-добре от очакваното на 3 и 4 юни.

А в ефира на програмата ни Мария Златарова, Елена Костадинова и Владислав  Кутевски разказаха и предложиха нови идеи.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

В Сливен се отбелязват 184 години от рождението на Хаджи Димитър

На 10 май, Община Сливен ще отбележи 184-тата годишнина от рождението на легендарния воевода Хаджи Димитър. Церемонията по поднасяне на венци и цветя ще започна в 10 часа на площада, който носи името на Хаджи Димитър. В събитието участват представители от Центъра за подготовка на специалисти, както и множество граждани, желаещи да отдадат почит към..

обновено на 10.05.24 в 13:34
Виолета Иванова и водещият - Божидар Александров.

Пет континента с мотор: историята на една дама

В последния епизод на рубриката "Разговорът" гост беше Виолета Иванова – смела българка, обиколила света на мотор. Тя обяснава за смелостта и дръзкото съзнание, които я водят през хилядите километри по джунгли и океани, разказвайки за хората, които среща по пътя. За Виолета моторът не е просто превозно средство, а начин да реализира мечтите си . "Моят..

обновено на 10.05.24 в 13:01
Адв. Елиза Николова

Задължителната съдебна медиация влиза в сила от 1 юли

От 1 юли влиза в сила задължителната съдебна медиация , съгласно законовата уредба в ГПК, приета от НС на 25 януари 2023 година. Как ще се случва медиацията преди извън съда в рамките на съдебно дело? Кои видове спорове ще решава, за колко време и при какви условия? Кои имат право да бъдат медиатори? Как се определят медиаторите по конкретния спор?..

публикувано на 10.05.24 в 12:40

Младежка психика и социални мрежи - как да излезем от дигиталния лабиринт?

В последното издание на рубриката "Темата на деня" в предаването "Нашият ден" беше разгледана значимата тема за влиянието на социалните мрежи върху психиката на младите хора. В рамките на дискусията участниците обсъдиха как социалните мрежи могат да създадат зависимост, да намалят концентрацията и да отдалечат младите хора от реалния свят. Юлия Петкова..

обновено на 10.05.24 в 11:30
Даниел Върбанов

Актьорът Даниел Върбанов: Утре е подарък!

В днешния епизод на предаването "Нашият ден" отделяме специално внимание на един млад актьор -  Даниел Върбанов , който днес празнува своя рожден ден, Той  споделя своите мисли и чувства в рубриката "Темите на дена" в един от най-емоционалните дни за него. Даниел споделя, че празнува с най-близките си хора. В момента той учи магистратура по актьорско..

обновено на 10.05.24 в 10:26