Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Истинските творци, както и хората с големи сърца, остават завинаги с нас

Две години без Вели Чаушев

Шарж на Вели Чаушев от Елена Карганова
Снимка: архив на Елена Карганова

Вече две години Вели Чаушев не е с нас, а мястото му е все така неговото място. Сякаш е излязъл за малко, да види някой от многото си приятели или пък да изиграе някоя от многобройните си роли на сцената на „Сатиричния театър“. Така и ще си остане мястото му, завинаги запълнено с неговата енергия, с неговия хумор, с неговия талант. Защото истинските творци, както и хората с големи сърца, остават завинаги с нас.

"Като че ли дълго време не съм бил в себе си, сега се завръщам", казваше приживе популярният актьор.

Вели Чаушев обичаше радиото, обичаше програма „Христо Ботев“ и бе част от редакция „Хумор и сатира“. Затова и се събрахме отново в редакцията, за да си поговорим за него, да разгледаме старите снимки, да послушаме песните му, пък и да хапнем любимата му баница, която ни донесе съпругата на Вели, художничката Елена Карганова. За кой ли път похвалихме и сладкиша, който ни направи Катя Воденичарова, дългогодишен главен редактор на „Хумор и сатира“ и близък приятел на Вели Чаушев.

Неусетно се изниза следобедът в разговори за Вели. Пък и с него, защото той наистина никога не ни е напускал. 
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.