Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Отново заедно с редакция "Хумор и сатира"

Актьорите Симеон Викторов, Веселин Цанев, Йорданка Кузманова, Вяра Табакова, Иван Петрушинов, Веселин Мезеклиев (отляво надясно в кръга)
Снимка: Нина Божидарова

Очаква ни нова смешна година заедно с една от най-старите редакции не само в програма «Христо Ботев», но и в Българското национално радио – редакция «Хумор и сатира». Пак ще звучат в ефира любимите на много слушатели емблематични предавания: «Кабаре «Фата Моргана», «Дядовата ръкавичка», „Звезди посред бял ден“, „Вицомания“, «Еко – Ехо», «Открито студио», «Опък маркет», «Салон за класифицирана словестност», Клуб «Наздраве» и новото «Дамско парти». Не пропускайте и нощните повторения всяка неделя от един и трийсет. Ще чуете гласовете не само на видни български писатели и хумористи, но и на известни, специално подбрани театрални и кино актьори. Приятно слушане!

Таг # Хумор и сатира


 
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Илюстрация на Марайа към Андерсеновите приказки

Отбелязваме Деня на детската книга

На 2 април е роден Ханс Кристиан Андерсен, датата е избрана и за Международен ден на детската книга. Обикновено го отбелязваме с различни инициативи и събития, но тази година ще е по-различно. Любовта към книгите и навиците за четене най-често започват именно от детската книга и ранната среща с приказни герои и приключения. Освен че развива..

публикувано на 02.04.20 в 16:32
Господари и слуги - дали това не са отношенията ни с технологиите

Добре дошли в Средновековието

$Промяната няма да дойде от рязко приключване на едно минало, а в резултат от невидими процеси, които не сме забелязали $, казва Ивана Мурджева в разговор за това в какъв свят живеем днес и как ще изглежда утрешният ден. Вчера, а сякаш много отдавна, преживяхме рухването на големите идеологии, както и преувеличения край на историята, предречен от..

публикувано на 02.04.20 в 13:40

Не правете апокалиптични прогнози, бъдещето е непредвидимо

На днешната дата, 2 април, през 1962 г. се ражда 8-милионният българин . Вероятно това е било повод за оптимистични прогнози за идващите десетилетия. По начина, по който днес правим мрачни предвиждания за изчезването на нацията в близките години. В  "Нашият ден" писателят и демограф Георги Бърдаров, зам.-декан на Геолого-географския факултет в СУ "Св...

обновено на 02.04.20 в 12:17

Има хора в извънредно положение за постоянно

" Може би сега хората без увреждания ще вникнат в част от проблемите на хората с увреждания. На онези, които цял живот не могат да напуснат дома, стаята или леглото си ", каза Петър Кичашки, юрист, правозащитник, политически и граждански активист, изпълнителен директор на Института за модерна политика, член на Комисията за защита от дискриминация. Ако..

публикувано на 02.04.20 в 12:15

Тази инфекция е изключително вирулентна и бързо се разпространява

"Карантина" е френска дума и означава изолация за 45 дни. Трябва хигиена – миене на ръцете, на лицето. Дрехите – когато се прибира човек отвън. Това е толкова стар принцип, но ние сякаш спряхме да го спазваме – да си събуеш обувките и да си смениш дрехите, с които си бил навън с домашни дрехи. Защото вирусът може да престои върху тъканите, по дрехите, по..

публикувано на 02.04.20 в 11:08