Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Недялко Йорданов:

Нека запазим във времето тежко, малко нещо от Бога и нещо човешко

Недялко Йорданов
Снимка: БГНЕС

Поетът Недялко Йорданов, до болка искрен, както винаги сме свикнали да го чуваме, но и с доза позитивизъм в думите си, беше Специален гост в неделното издание на предаването „Семейно радио“.

Недялко Йорданов направи кратка ретроспекция на живота и творчеството си. Връщайки се назад в спомените, той сподели за интересни случки около написването на някои от неговите песни. С малко тъга си спомни за творците и приятелите, които вече не са сред нас. С усмивка разказа как една случайна среща се превръща в мотив за тема на творчество му.

По програма „Христо Ботев“ прозвуча най-новото стихотворение на Недялко Йорданов – „Вратата“. Защо поетът става всяка сутрин и обикновено излива душата си върху белия лист, къде намира спасението в днешните трудни времена и как мислите и разбиранията за живота се променят през годините, можете да чуете в звуковия файл.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Анна Пампулова празнува 30 години творчески път с балетна гала

Днес, 29 април, в Международния ден на балета, в Държавната опера във Варна ще се проведе специална балетна гала, посветена на 30 години творческа дейност на Анна Пампулова. Анна Пампулова е автор и хореограф на танцови, театрални и оперни проекти. Специализирала е съвременни танцови техники във Виена. Тя е доцент, доктор по музикално и танцово..

публикувано на 29.04.24 в 17:45

Начало на Страстната седмица с изложба икони

Православната църква отбелязва началото на Страстната седмица – последните дни от земния път на Иисус Христос. "Намираме се в навечерието на най-големия Празник на Празниците – Възкресение Христово, затова и решихме да покажем иконографска изложба, която има за цел да обърне погледа на човека както нагоре към Царството Божие, така и навътре към..

публикувано на 29.04.24 в 17:25

Световната обиколка на Дзукеро минава през София

"Живеем в мрачни времена. Нуждаем се от малко светлина", са думите, с които Дзукеро се отправи на новата си световна обиколка от "Ройъл Албърт хол". Голяма част от нея миналата година беше пренасрочена, в това число и първоначално обявената дата в София. Overdosed'Amore World Wild Tour започна сега с уникално шоу, продължило повече от два часа..

публикувано на 29.04.24 в 15:07

Филип Синапов: Да съхраняваш фолклорната традиция с упование и кураж

Певецът и радиоводещ Филип Синапов , с който "Terra Култура" среща своите слушатели, е човек, осъзнал мисията на живота си в ранна възраст. Младият музикант е посветил ежедневието си на това да съхранява първообраза и целостта на фолклорното ни наследство. Вероятно всеки ден се разминаваме с хора, които не знаят значението на думи като..

публикувано на 29.04.24 в 14:35

Една забравена епоха

Десетилетия назад столичани са прекарвали вечерите си пред екраните на "Глория палас", "Роял", "Европа палас”, "Славянска беседа", "Сердика", "Македония" и много други. Днес това е забравена епоха, и от сградите на тези някогашни култови културни средища не е останало почти нищо. На "Изчезналите кина на София" е посветено предаването с гости..

публикувано на 29.04.24 в 12:40