Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Премиерен диск на баритона с кадифен глас Кирил Манолов

Кирил Манолов
Снимка: Ани Петрова

Рядко явление е в една концертна програма да бъдат изпълнени арии и хорови номера на един единствен автор. Тази смела идея – да представи най-известните баритонови арии на големия италиански оперен композитор  Джузепе Верди - се реализира от Кирил Манолов. Магнетичният баритон е една от звездите на съвременната българска опера. Той е желан и чест гост на редица световни оперни сцени, сред които Рим, Берлин, Барселона, Чикаго, Токио, Копенхаген, Будапеща, Лисабон, Брюксел, Мюнхен, Хамбург, Щутгарт, Парма, фестивалите в Равена, Мачерата, Савонлинна, Дубровник, Палма де Майорка и много други, а  музикалната критика го определя като завоевател на нови сцени!



На 24 юни, събота, от 19 часа, в столичната зала "България"
Кирил Манолов ще представи дебютния си албум – Tutto Verdi. Специален гост в концерта е световноизвестното сопрано Красимира Стоянова. Удостоена с титлата "Камерзенгерин на Виенската държавна опера" – най-високото отличие за оперни певци в Австрия, тя е едно от най-емблематичните имена на българското оперно изкуство. 

Сценични партньори на Кирил Манолов и Красимира Стоянова в предстоящия концерт на 24 юни са Симфоничния оркестър и Смесения хор на Българското национално радио, а всички те са обединени от майсторската палка на диригента Павел Балев.

Премиерният компактдиск включва дванадесет баритонови арии и е реализиран от дирекция музикална продукция и състави на БНР с продуцент д-р Георги Еленков.

За програмата на предстоящия концерт и вълненията около дебютния албум, чуйте какво сподели харизматичният баритон Кирил Манолов:



По публикацията работи: Росица Михова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Директно от Ню Йорк – великолепната опера "Орфей и Евридика" на Глук

Постановката на "Орфей и Евридика" на Глук е толкова непреходна, колкото и самата творба. Всъщност не бихме могли да искаме повече от продукцията на Марк Морис. Контратенорът Антъни Рот Костанцо е в ролята на опечаления музикант, а сопранът Инг Фан е неговата любима. Елена Вийялон прави своя дебют като Любовта, а Джей Дейвид Джаксън дирижира..

публикувано на 08.06.24 в 08:05

Галаконцерт и награждаване на победителите във фолклорната класация "Надпяване" 2024

На 6 юни, за тринадесета поредна година, на официална церемония в Първо студио на БНР бяха наградени лауреатите от годишната фолклорна класация "Надпяване" на програма "Христо Ботев". Чрез гласуване, слушателите определиха своите фаворити в единадесетте категории. Беше връчено и 12-о отличие, което е "Голямата награда на екип "Фолклор", което се дава..

обновено на 07.06.24 в 11:18
Лилия Тошева (вляво) и Аделина Александрова

Лилия Тошева: Изкуството не може да бъде контролирано

"По принцип е трудно да се работи с много хора, защото трябва да се опитваш да бъдеш в консенсус и в хармония с всички – казва Лилия Тошева, която от 15 години е директор на OKИ Дом на културата "Средец" - София. – Големият успех на Дома и това, че той стана притегателен център за поколения столичани, се дължи на високото майсторство, професионализъм..

публикувано на 07.06.24 в 09:00

Десето юбилейно издание на Фестивал и Академия Алегра през юли

От 6 до 22 юли София посреща водещи имена на класическата музикална сцена с богата програма от концерти и майсторски класове. За десета поредна година Фестивал и Академия Алегра вдигат високо летвата за таланта и добрия вкус с амбициозна и богата програма, в която се включват водещи гост звезди от световната сцена на класическата музика. Юбилейното..

публикувано на 05.06.24 в 17:15
Любомир Дяковски, Вероника Тодорова, Веско Ешкенази, Георги Милтиядов

Плевенската филхармония с две престижни награди "Музикант на годината"

На официална церемония в Първо студио на Българското национално радио бяха връчeни наградите  "Музикант на годината 2023" , национална анкета, организирана от предаването за класическа музика "Алегро виваче" на БНР. Плевенската филхармония беше номинирана и наградена в престижните категории:  "Проект на годината" – за националното турне "В света..

публикувано на 05.06.24 в 14:30